avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Se poate schimba tipul de pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Se poate schimba tipul de pensie?

Buna ziua,
As dori sa stiu daca se poate anula decizia de pensionare existenta si se poate trece la pensia de invaliditate. Cineva apropiat s-a pensionat pentru limita de ani lucrati (nu de varsta) dar suferea deja de cancer metastatic la momentul acordarii deciziei de pensionare. Nu a stiut sa depuna dosar pentru pensie de invaliditate si a depus dosar pentru pensionare anticipata dar financiar l-ar avantaja pensia de invaliditate.
Cel mai recent răspuns: ContSters318890 , utilizator 20:11, 11 Aprilie 2014
Se putea face acest lucru in termen de 30 de zile de la data comunicarii deciziei de pensie.
Multumesc pentru raspuns!
Stiti cumva daca se poate rezolva in instanta de judecata o astfel de problema?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare pensionare in revisal ade31 ade31 Buna ziua, Am primit azi 14.06. decizia de pensionare anticipata partial a unui angajat. Pe ea scrie ca data acordarii drepturilor este 17.03.2011. Ce se ... (vezi toată discuția)
Incetare c.i.m. in caz de pensionare anton981 anton981 Buna ziua . In 11 iulie imi pot depune dosarul de pensionare . As dori sa stiu daca imi mai pot desfasura activitatea pana la primirea deciziei de la Casa de ... (vezi toată discuția)
Cumulare pensie limita de varsta (65 ani ) cu salariul de la o institutie de stat hodor dana hodor dana Buna ziua. As dori sa stiu daca pot ramane sa lucrez la institutia de stat, mi-am depus dosarul pentru pensie limita de varsta (am facut 65 de ani) pana cand ... (vezi toată discuția)