avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum se poate contesta o sentinta de divort care ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum se poate contesta o sentinta de divort care incalca acordul de mediere

In speta este vorba de un divort convenit la mediator si care are alt sens la decizie...
In prima parte este scris corect dar la decizie este ambiguu...
Cel mai recent răspuns: danepure , utilizator 18:56, 8 Aprilie 2014
la ce parte a sentintei va referiti? daca este ultima parte aceea se numeste dispozitiv si deobicei este pe scurt si poate este corect.trebuie vazut de un avocat care este neconcordanta de care vorbiti.
sentinta nu poate decat omologa acordul...ce s-a intamplat?
Ma refer la partea in care instanta decide in numele legii...
Redactarea unei parti este ambigua fata de prima parte a sentintei judecatoresti unde se aduc argumente...
Cred ca termenul juridic ar fi de indreptare de eroare materiala...

Partajarea unui bun imobil...
"In ceea ce priveste modalitatea de partajare a acestui bun, reclamanta arata ca a convenit cu paratul ca bunul sa revina in intregime paratului( mie adica), care exercita in prezent posesia.
Astfel, ea (reclamanta) nu are nici o pretentie la bunul imobil, in sensul ca nu solicita a se i se achita sulta"...
In partea in care Instanta hotaraste in numele legii se scrie ambiguu...
"Cu privirela bunurile comune dobandite in timpul casatoriei, acestea se compun din( imobilul cu pricina).
Astfel am hotarat ca eu, (paratul) sa achit cheltuielile legate de acest bun imobil.
De asemenea, declar ca nu am nici o pretentie de nici o natura asupra bunului imobil."
Cu alte cuvinte este ambiguu...
In prima parte sunt in posesie dar in partea cu decizia nu mai sunt...

Ultima modificare: Duminică, 13 Aprilie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunurile dobandite inaintea casatoriei Natasa_Nicoleta Natasa_Nicoleta Buna ziua! Re feritor la acest subiect, am o intrebare: Am cumparat un apartament pe numele meu cu 4 ani inaintea casatoriei si mai am de platit inca 20 de ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru partaj bunuri comune vertigoo vertigoo Taxa de timbru este acceasi in cazul partajarii bunurilor comune ale sotilor, indiferent ca partajul se face in cadrul procesului de divort sau ulterior? ... (vezi toată discuția)
Tranzactie extrajudiciara Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici [b]Unu. [/b]Partile sunt in litigiu aparut din cauza faptului ca intre parti s-a incheiat un act sub semnatura privata redactat defectuos prin care reclamantul ... (vezi toată discuția)