avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tranzactie extrajudiciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tranzactie extrajudiciara

Unu. Partile sunt in litigiu aparut din cauza faptului ca intre parti s-a incheiat un act sub semnatura privata redactat defectuos prin care reclamantul se obliga sa vanda casa si terenul de 374 mp din La data incheierii acelui actparatii au achitat 30.000 lei urmand sa mai achite 11.000 lei.
In prezent reclamantul este inscris in CF cu cota de 20/60 parti si in urma sentintei nedefinitive i s-a atribuit intregul imobil prin partaj, apelul fiind declarat de parati numai privitor la cererea de evacuare formulata de reclamant.
Reclamantul doreste sa faca o tranzactie prin care el sa renunte la cererea de evacuare si sa le transmita intregul imobil de 1200 mp (nu 374 cat s-a mentionat pe actul initial) iar cei doi parati sa-i plateasca diferenta de pret de 11.000 lei.
Doi. Problema unu: partile au un nivel scazut de educatie si intelegere si sunt aproape paranoici neavand incredere unul in celalalt. Astfel, paratii nu vor sa dea banii pana cand reclamantul nu le poate transmite intregul imobil (asta nu se poate face decat dupa ramanerea definitiva a sentintei) iar reclamantul nu vrea sa le transmita imobilul decat dupa ce incaseaza banii mai ales ca e de acord sa le transmita 1200 mp fata de 374 cat s-a convenit initial. Zugzwang.
Trei. Solutia mea Eu am propus colegului meu care-i apara pe parati sa facem asa: paratii pun 11000 lei intr-un cont bancar si facem un contract la notar prin care reclamantul renunta la evacuare si le vinde tot imobilul iar paratii accepta o ipoteca inscrisa la AEGRM asupra celor 11000 lei aflati in cont pana la momentul in care reclamantul le transmite imobilul.
Eu nu vad nici un defect dar ma bucura orice sugestie sau critica argumentata.
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 08:16, 29 Octombrie 2015
Intrebare: ce suprafata de teren este intabulata in Cartea Funciara?
u.b.i.k. a scris:

Trei. Solutia mea Eu am propus colegului meu care-i apara pe parati sa facem asa: paratii pun 11000 lei intr-un cont bancar si facem un contract la notar prin care reclamantul renunta la evacuare si le vinde tot imobilul iar paratii accepta o ipoteca inscrisa la AEGRM asupra celor 11000 lei aflati in cont pana la momentul in care reclamantul le transmite imobilul.
Eu nu vad nici un defect dar ma bucura orice sugestie sau critica argumentata.

Asta nu inseamna sa te scarpini rau cu mana stanga dupa urechea dreapta?
Daca vrei sa merigi pe avrianta propusa de tine, nu este mai simplu cu un cont escrow?

Pentru ati propune si eu o varianta spune-mi te rog daca paratii nu cumva au dreptul la sulta (reclamantului vad ca i s-a atribuit intreg imobilul asa ca trebuie si paratii sa fi primit ceva). Daca au dreptul la sulta, care este valoarea acesteia si care este valoarea imobilului?
Nu. Paratii n-au primit nicio sulta pentru ca nu aveau nicio parte din imobil. De contul escrow habar n-aveam pana in momentul in care ai scris. Acum, dupa ce am citit mi-am dat seama ca asta-i varianta mult mai simpla. Multumesc. :flowersblue:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de retentie PGG PGG sa facut partajul in 2008,rara stirea mea,am aflat acum cateva luni,am deschis un proces care este pe rol cu drept de retenti,pana la solutionarea procesului ... (vezi toată discuția)
Lamurire dispozitiv avoty avoty am avut un caz de partaj. decizia trib. a ramas definitiva si executorie. de mentionat ca in prima inst. reclamantei i s-a dat doar o suma modica din imobil ... (vezi toată discuția)
Succesiune intarziere intampinare Josephine2016 Josephine2016 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat intr-o pb de succesiune care vreau sa se desfasoare cat mai amiabil chiar daca e vorba de o casa modesta la ... (vezi toată discuția)