avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calcul pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calcul pensie

Buna ziua,
Am primit azi decizia de pensionare.
Sunt mentionate perioadele de munca in conditii normale, in conditii de grupa 1 si grupa 2 de munca, de asemenea punctajul obtinut si cuantumul pensiei.
La capitolul "motivare" nu scrie absolut nimic.
In perioada de munca in petrochimie (grupa 1 si 2) am lucrat in program de santier (10 ore pe zi) si in acord global (indice salarial lunar), care nu au fost luate in seama la calcularea pensiei.
In aceasta perioada contributia la fondul de pensii nu a fost retinut la salariul inscris in Carnetul de Munca ci la venitul realizat lunar.
Am termen 30 de zile in care pot contesta decizia, dupa care ea devine definitiva.

Va rog sa-mi spuneti daca este suficient ca motivatie a contestarii art 2, lit c) din Legea 263/2010. (principiul contributivitatii).
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 8 Aprilie 2014
EugeniaG, utilizator
Cel mai recent răspuns: EugeniaG , utilizator 13:29, 13 Aprilie 2014
Multumesc pentru precizari.
O singura intrebare inca, va rog: salariul brut este ceea ce era inscris in Carnetul de Munca, ori ceea ce castiga efectiv persoana salariata? (venitul lunar)

Ce parere aveti despre recursul in interesul legii al cariu link l-am pus mai sus?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Aprilie 2014
EugeniaG, utilizator
1. In carnetul de munca se inregistreaza salariul din contractul individual de munca.

2. In statul de plata se trece castigul brut din fiecare luna.

3. Despre RIL asteptati sa va raspunda un jurist.
Multumesc mult pentru clarificari.
Niciodata nu m-am preocupat de notiunile astea (net, brut, etc, etc) si nu le stiu.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Aprilie 2014
EugeniaG, utilizator
EugeniaG a scris:
2. In sensul celor spuse de dvs. am gasit acest RIL.
Daca este facut in interesul legii, nu este aplicabil in toate situatiile similare?
[ link extern ]

Accesați link-ul de mai jos și citiți toată discuția. Am scris acolo tot ce era de scris despre Decizia nr. 19/2011 a Î.C.C.J. Dacă mai aveți nelămuriri, reveniți.
www.avocatnet.ro/content/for...

Multumesc. Voi citi.

Alte discuții în legătură

Adeverinta pensie LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Daca este necesara, la dosarul de pensie, limita de varsta, adeverinta cu salariile brute realizate, care sunt diferite mult de salariile de baza inregistrate ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie acord global negu negu Incepand cu 01.03.2011 m-am pensionat partial anticipat. La determinarea punctajelor lunare, Casa de pensii nu a tinut cont de acordul global, desi societatea ... (vezi toată discuția)
Am primit decizia de pensionare in care se specifica ca adeverinta ... valyg valyg Am primit decizia de pensionare in care se specifica ca adeverinta cu salariile brute din perioada 1981 -2001 nu face parte din baza de calcul a punctului de ... (vezi toată discuția)