avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sentinta irevocabila, repunere pe rol
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sentinta irevocabila, repunere pe rol

buna seara. as dori un sfat de specialitate pt care va multumesc anticipat. Exista vreo posibilitate ca o cauza cu sentinta ,,irevocabila" sa poata fi repusa pe rol? Mentionez ca am avut un proces in care nu m-am putut prezenta la primul termen (motive medicale, cu dovezi in instanta) si am cerut un alt termen pt a ma putea prezenta sa-mi apar cauza. Judecatorul a ignorat cererea mea si a dat verdict nefavorabil mie. Am facut recurs, la Tribunalul judetean, iar acolo, presedintele nu mi-a permis sa-mi prezint dovezile si cererile mele, spunand ca va lua act de ceea ce am scris eu in cererea de recurs. Insa in acea cerere eu nu am relatat toate aspectele, sperand ca mi se va permite la primul termen sa le expun si sa predau inscrisuri instantei. acum am citit pe site ca mi s-a respins recursul cu o sentinta irevocabila. Mai exista vreo posibilitate sa am dreptul la o judecata echitabila? Mentionez ca unul din cei trei judecatori admite recursul (cu opinie separata). Casează sentinţa primei instante, cu trimitere spre rejudecare aceleiaşi instanţe. va multumesc!
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 07:54, 9 Aprilie 2014
Stimat forumist,

Înțeleg că în recurs s-au analizat problemele arătate de către dvs, dar recursul a fost respins.

Prin urmare, vorbind de o cale extraordinară de atac, din păcate pentru dvs, eu unul nu găsesc nici o posibilitate de a redeschide procedura la care vă referiți.

Cât despre faptul că prima instanță s-a pronunțat în lipsa dvs, având o amânare cerută motivat, iar instanța de recurs a dat dreptate instanței de fond, nu știu ce să spun, necunoscând speța. Strict teoretic, poate fi o încălcare a dreptului la un proces echitabil, în sensul Art. 6.1 al Convenției, dar, repet, vorbesc strict teoretic.

Cu stimă.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Aprilie 2014
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de atac impotriva unei hotarari irevocabile Ramona1982 Ramona1982 in cazu in care s[a respins recursul ca irevocabil mai exista vreo cale de atac? este bun recursul in anulare? (vezi toată discuția)
Procedura in instanta, etape de urmat, cai de atac john99 john99 Buna ziua, Am citit cateva din discutiile de pe asest forum, dar pentru a fi sigur va rog sa imi spuneti care ar fi urmatorii pasi, in cazul meu. Am un ... (vezi toată discuția)
Ce cale extraordinara de atac se poate promova ? Diana Ramona Diana Ramona In cazul unei plangeri contraventionale ptr o fapta prevazuta de OUG 195/2002 , s-a solicitat odata cu formularea acesteia , si judecarea in lipsa , cu ... (vezi toată discuția)