avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Declaratie notariala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Declaratie notariala

Buna ziua.
Am si eu o intrebare. Daca sunt citata ca martor intr-un process sunt obligata sa ma prezint daca sunt plecata din tara? Anul trecut un grup de indivizi au pretins ca asigura locuri de munca in strainatate, am platit o suma de bani, bine inteles ca nu s-a intamplat. S-a ajuns la declaratii la politie, plangere si apoi proces. Am fost sunata de mama unuia dintre ei, cu rugamintea sa nu ne prezentam la proces si ne-a fost returnata integral suma platita. Am plecat ulterior in Anglia, unde sunt si acum, cand soacra mea m-a anuntat ca am primit acasa un plic in care era specificat ca trebuie sa ma prezint la proces pentru daune. A luat legatura cu mine si unul din cei implicati in proces si ne-a spus ca trebuie sa facem o declaratie notariala cum ca am primit banii si nu mai avem nicio pretentie. L-am sunat si pe politistul cu care am luat legatura pentru declaratie si a spus ca el trebuie sa faca dovada platii si ca nu trebuie sa ma prezint la proces. Pana la urma cum e?

Trebuie sa fac declaratia sau pot sa nu ma prezint pur si simplu? Dupa cum am spus mai sus, sunt in Anglia, lucrez si nu am posibilitatea sa ma intorc acum.


Va multumesc si va doresc o zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: deliandiana , utilizator 16:42, 9 Aprilie 2014
Este indicat sa comunicati in scris, la dosarul cauzei, motivul pentru care nu va puteti prezenta. Instanta va decide daca va mai cheamă sau nu.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Aprilie 2014
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala, in cazul infractiunii de inselaciune.Impacarea partilor stinge actiunea civila.




Infracţiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii
Art. 244
Înşelăciunea
(1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
(2) Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(3) Împăcarea înlătură răspunderea penală.




Declaratia poate fi data in fata notarului public( in acest sens, se va impune apostilarea, traducerea si legalizarea declaratiei ), in fata Consulatului Roman in Anglia sau Ambasadei Romaniei in Anglia.



Revin cu o rectificare- sunt constituita parte civila in process, nu parte vatamata si de fapt a fost o instiintare ce am primit eu, nu o citare ca martor. Acum am vorbit cu soacra mea si m-am uitat pe internet la nr de dosar. Nu am cerut despagubiri de nicio natura, morala sau materiala. In aceste conditii este obligatorie prezenta mea la proces?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lmpacare - dosarul ajunge la instanta? puncuskaa puncuskaa daca persoana vatamata da o declaratie la politie si declara ca am impacat (inselaciune) e de ajuns sau trebuie sa dea in fata notarului? avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Suspect în dosar de înselaciune Darius2o14 Darius2o14 Salut as dori si eu sa stiu ce primesc pentru chestia asta . Acum 1 an am fost sunat de un prieten si am fost rugat sa ridic niste bani nu stiam de unde ... (vezi toată discuția)
Teapa data de magazin on-line davidescucostel davidescucostel Buna seara , Am fost pacalit de catre un site on-line care ofera produse \\" reduse , la promotie .... etc \\" in felul urmator : - am cumparat un ... (vezi toată discuția)