avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere judecare in lipsa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere judecare in lipsa

Buna seara am depus la dosar o cerere sa se judece dosarul in lipsa dar la termenul urmator sunt chemat la interogatoriu aceasta este cererea este buna ?

Judecatoria
Dosar nr.
Termen de judecata

DOMNULE PRESEDINTE

Subsemnatul......, domiciliat in..................., solicit judecarea dosarului nr in lipsa mea.

Semnatura

DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI
Cu stima,

Cel mai recent răspuns: flori_minicards , utilizator 20:47, 10 Aprilie 2014
Suplimentar cererii adresate,puteti completa ca va intemeiati cererea pe disp art 223 NCPC

SECŢIUNEA 1
Dispoziţii generale
Art. 223
Judecarea cauzei în lipsa părţii legal citate
(1) Lipsa părţii legal citate nu poate împiedica judecarea cauzei, dacă legea nu dispune altfel.
(2) Dacă la orice termen fixat pentru judecată se înfăţişează numai una dintre părţi, instanţa, după ce va cerceta toate lucrările din dosar şi va asculta susţinerile părţii prezente, se va pronunţa pe temeiul dovezilor administrate, examinând şi excepţiile şi apărările părţii care lipseşte.
(3) Dispoziţiile alin. (1) şi (2) se aplică în mod corespunzător şi în cazul în care lipsesc ambele părţi, deşi au fost legal citate, dacă cel puţin una dintre ele a cerut în scris judecarea cauzei în lipsă.

Multumesc dar trebuie sa mai depun o cerere unde sa specific articolul 223 NCPC nu pot ajunge la termene deoarece sotia lucreaza si nu are cine il duce si lua pe cel mic si nu cer nimic in plus doar ce i-mi da legea ca mostenitor cu toate ca una din case era a mea dar am avut un accident si am facut tatalui act ca sa nu o pierd si acum este adusa la mostenire cu toate ca eu nu am primit nimic a fost o donatie ascunsa deoarece eu ma judecam pe 1300000 lei in anul 2000 si tata ii era frica ca cei care ma judec sa nu ia casa si sa se mute cu dumnealor si am acceptat sa fac actul de vanzare cumparare si dupa ce termin problemele sa o retrec pe numele meu dar tata a muri si eu nu am mai facut actul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am o intrebare despre urmatoarea cerere pentru judecata ... IonescuEduard IonescuEduard Buna ziua! Am o intrebare despre urmatoarea cerere pentru judecata in lipsa prezentei mele, este corect modul de scriere sau trebuie modificat ceva? Va rog sa ... (vezi toată discuția)
Cerere judecare in lipsa andrei832013 andrei832013 Cum se face o cerere de judecare in lipsa pentru fond delapidare ? Sunt parte vatamata. As dori sa mentionez cu nu am pretentii pe partea civila impotriva ... (vezi toată discuția)