avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grupa a II-a de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupa a II-a de munca

Revin la dumneavoastra cu o problema strigenta si oarecum neclara pentru mine : pensionarea. Tatal meu este nascut in 1951. Din cartea de munca reiese o perioada totala de vreo 28 sau 29 de ani. Anul trecut a depus la Casa de Pensii cerere pentru pensionarea anticipata si dosarul i-a fost respins.Motivul? Tatal meu are 20 de ani lucrati in grupa a II a, lucru specificat pe cartea de munca, pentru ca a lucrat ca ascutitor la fabrica de mobila din oras. Din nefericire insa, Casa de Pensii nu vrea sa-i ia in considerare decat 6 ani din cei 20 si aici nu inteleg eu de ce. Are colegi de-ai lui care s-au pensionat e devarat cu ceva ani in urma, dar care nu au avut probleme cu grupa deloc. A depus si adeverinta prin care se atesta vechimea in grupa si degeaba. Ati putea sa ma lamuriti si pe mine putin daca si in ce conditii i se va lua in calcul vechimea in grupa? Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 9 Aprilie 2014
ContSters308212, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters308212 , utilizator 22:35, 9 Aprilie 2014
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la pensie summerwinter summerwinter Nascut in 1951, avand o vechime de 29 ani, fara armata, din care 19 ani la grupa a II-a. As dori sa stiu daca am dreptul la pensionare? Eventual data ... (vezi toată discuția)
Probleme in recunosterea grupei a ii a de munca pentru pensie anticipalta gradinaru claudia gradinaru claudia Buna ziua, Mama mea, cu data nasterii 23.09.1958, a depus cerere pentru pensionare anticipata partiala si avand o vechime in munca de 29 ani si 6 luni din ... (vezi toată discuția)
Pensionare cu probleme Ina16 Ina16 As dori cateva informatii privitoare la modalitatea de pensionare. Tatal meu s-a nascut in anul 1953. Vechimea in munca este de 39 de ani si 5 luni, dintre ... (vezi toată discuția)