Daca ma poate ajuta cineva cu o informatie privind costurile unei actiuni in instanta privind granituirea si daca pot cere cheltuieli de judecata privind costurile acestei actiuni celor doi vecini ai mei daca se stabileste ca au construit gardul pe proprietatea mea.
Prima cheltuiala este legata de taxa de timbru. Este o suma fixa de 100 de lei la care se adauca o suma determinata prin raportare la valoarea terenului revendicat si suprafata de teren care pretindeti ca va este ocupata.
Apoi .... va fi onorariul pentru expertul topograf.
Nu in ultimul rand onorariul avocatului.
In aceste conditii este complicat sa va spunem exact cat costa. Daca ne dati cateva amanunte (suprafata, valoarea) putem face o estimare.
Am fost actionat in judecata pentru obligatia de a face,mai precis sa-mi dau acordul la repozitionarea terenului meu intrucit se suprapune cu al reclamantului,iar eu i-am cerut sa-si retraga gardul de pe terenul meu atit el cat si celalalt vecin in suprafata aproximativa de 5 mp.,Daca eu pot cere in acest proces granituirea proprietatii mele,pentru a le demonstra ca au gardul construit pe terenul meu .
Granituire
kamilla2010
In acest an am achzitionat un teren in suprafata de 1200 mp, la acel moment nu am masurat terenul. Ulterior la o masurare exacta am aflat ca 200 de mp erau ... (vezi toată discuția)
Granituire?
Nelamuritul
Buna ziua. Am cumpărat un teren intravilan care este mărginit pe trei laturi cu garduri. Ulterior, am măsurat din curiozitate terenul respectiv și am ... (vezi toată discuția)