avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie boala

Sotul meu are 63 de ani si este bolnav de diabet dependent de insulina, inca este in concediu medical urmare a unui TBC. Doresc sa stiu daca se pensineaza de boala la aceasta varsta va fi penalizat la fel ca si la pensia anticipata? Precizez ca am intrat pe site La pensie.ro si am calculat pensia normal.Deocamdata nu indeplineste conditia de 43 ani vechime,deoarece nu se ia in calcul facultatea si serviciul militar.Daca s-ar pensiona de boala (indeplineste conditiile medicale) pensia ar fi cea care mi-a rezultat din calcul? 580 Ron
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:05, 10 Aprilie 2014
Pensia de invaliditate nu este cu penalizare.
Pensia de invaliditate se calculeaza ca si cea de limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate Lenalazar Lenalazar as dori sa stiu daca ,sotul meu care are o vechime de 12 ani ,are 45 ani si este bolnav de inima ,diabet ,dependent de insulina ,operatii glaucom ,malucopatie ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata luciacita luciacita Buna ziua, tatal meu are 41 de ani de munca, 58 de ani varsta.Cand ar putea iesi la pensie anticipat? Multumesc, Lucia Cita (vezi toată discuția)
Calcul pensie anticipata michaeljohnston michaeljohnston buna ziua am 27 de ani vechime si as dori sa stiu cum se calculeaza pensia anticipata, in cazul in care doresc sa ma pensionez la cerere; exista un alt ... (vezi toată discuția)