avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa judiciara de timbru pentru despagubiri morale
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa judiciara de timbru pentru despagubiri morale

Pentru despagubiri morale, altele decat cele datorate atingerii demnitatii, onoarei sau reputatiei, se plateste taxa de timbru?
Cel mai recent răspuns: Adelina Dumitru , Avocat 16:16, 10 Aprilie 2014
Da. Eu am cerut daune morale intr-un proces pentru reaua credinta cu care si-a indeplinit atributiile un functionar public si a trebuit sa platesc taxa judiciara. Tot 10% din valoarea pretentiei. Si mentionez ca nu eu le-am calificat ca fiind daune morale ci instanta.
Ultima modificare: Joi, 10 Aprilie 2014
LuchianSeb, utilizator
Pentru orice pretentie solicitata cu titlu de daune morale se plateste taxa judiciara de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru olivia stoicescu olivia stoicescu Institutia la care lucrez a primit de la aceeasi persoana (in decurs de cateva luni) 3 sesizari pt.nereguli constatate la o societate,deplasandu-se de fiecare ... (vezi toată discuția)
Despagubiri Intampinare Intampinare Daca la plangerea contraventionala formulata impotriva MAI - IGPR (proces-verbal)- in calitate de petent doresc si despagubiri, este obligatorie si plata taxei ... (vezi toată discuția)
O persoana juridica trebuie sa plateasca taxa de timbru pentru daune morale? gabygaby gabygaby o societate comerciala daca deschide un proces catre o alta persoana juridica sau persoana fizica si cere daune morale trebuie sa plateasca taxa de timbru? am ... (vezi toată discuția)