avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pot inregistra copilul dupa nastere daca tatal este ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pot inregistra copilul dupa nastere daca tatal este plecat din tara?

buna ziua,as dori sa stiu daca imi pot inregistra copilul dupa nastere daca tatal este plecat din tara.am auzit din surse nesigure ca daca el imi lasa o imputernicire se poate.as dori sa stiu daca se poate de ce acte am nevoie si unde trebuie sa merg.va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:24, 20 Aprilie 2014
Nu sunteti casatoriti ?
Nu va poate lasa imputernicire, dar dupa ce nasteti poate da o declaratie de recunoastere a copilului la consulat sau ambasada, acolo unde e.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi raspunde cineva,va rog? florencia florencia Nasc in Spania fara partener,imi trimite din Romania declaratie notariala autentificata si tradusa sa-l pot trece la rubrica tata aici la registrul civil.Am ... (vezi toată discuția)
Recunoastere paternitate dupa casatorie florencia florencia sper sa ma ajute cineva.voi naste in spania singura,tatal nu poate veni sa-l recunoasa,copilul va fi pe numele meu(nu suntem casatoriti).ii scot copilului ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea copilului din afara casatorie (la nastere), tatal absent din tara llauraoana llauraoana Buna ziua, Am si eu o problema si am tot umblat din stanga in dreapta si nimeni nu poate sa ma lamureasca si pe mine. Eu in apx 2 luni voi avea un copil ... (vezi toată discuția)