avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare sentinta civila
Discuție deschisă în Executare silită

Executare sentinta civila

Bună ziua !
Pe data de 19.02.2007, sentință civilă, în temeiul Leg 10/2001, menționează în dispozitiv : „ admite contestația formulată împotriva pârâților : instituția A , instituția B prin instituția D. Constată dreptul contestatorului la despăgubiri în cuantum de XX „ . Dosarul conținând și sentința civilă ajunge la instituția E ( desemnată prin lege să resolve aceste dosare ) . Această instituție tergiversează executarea hotărîrii, până acum. Constatând refuzul tacit, m-am adresat către instituția B prin D. Intituția D răspunde : „ Sentința civilă constată dreptul la despăgubiri, fără a menționa expres partea care trebuie să acorde aceste despăgubiri. ..... Având în vedere că sentința civilă nr.. a rămas definitive și irevocabilă prin Decizia nr... pronunțată de ..., a intervenit prescripția, întrucât solicitarea dvs pentru executare a fost făcută peste termenul de 3 ani. „
Există o soluție viabilă ?
Vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: antonescu gheorghe , utilizator 22:32, 10 Aprilie 2014
Daca ati mai facut cereri de restituire pana la ultima siolicitare nu a intervenit prescriptia . Mergeti cu sentinta la un executor judecatoresc pentru executare silita.
Mulțumesc, nu nu am făcut solicitări. Au fost mai „ inteligenți „ . Au tras de timp, până la depășirea terenului de decădere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum credeti ca este mai corect? DanyD DanyD Am un titlul executoriu neexecutat in termenul de prescriptie de 3 ani. Dorind sa constat pe cale judecatoreasca faptul ca a intervenit prescriptia dreptului ... (vezi toată discuția)
Despagubiri morale la legea 221/iunie 2009. victor1906 victor1906 Buna ziua ! Cu permisiunea D-voastra doresc sa intreb ceva : Am depus dosarul de despagubiri( daune morale), cu toata documentatia necesara,stabilita prin ... (vezi toată discuția)
"drum de servitute" gomby49 gomby49 In urma unei sentinte data de un tribunal din jud Alba am convenit cu cel cu care eram in proces sa-i acord o cale de acces cu piciorul prin ... (vezi toată discuția)