avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... \"drum de servitute\"
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

"drum de servitute"

In urma unei sentinte data de un tribunal din jud Alba am convenit cu cel cu care eram in proces sa-i acord o cale de acces cu piciorul prin proprietatea mea, cu toate ca respectivul mai avea o cale de acces cu orice mijloc de transport dar in partea nordica la o alta strada.
In urma cu un an respectivul s-a hotarat sa inprejmuiasca acea cale de acces cu toate cal-am atentionat sa nu faca acest lucru intrucat nu este proprietar pe acea cale de acces.
Care este calea legala pe care trebuie sa o urmez ?
Cu deosebit respect,
Cel mai recent răspuns: gomby49 , utilizator 20:54, 24 Decembrie 2015
Depinde de sentinta... daca s-a dezmembrat lotul etc.
Buna seara,
Nu a fost nici un fel de desmembrare.
Lotul este pe un nr cadastral si i-am acordat drept de trecere, prin bunavointa mea dar acum cand vreau sa instrainez lotul, cumparatorul vrea sa-i dau intreaga suprafata.
Cumparatorul m-a intrebat ce este cu aceasta carare de 0.80m latime prin propritatea mea (adica ceea ce vreau sa instrainez), mai ales ca a si facut un gard ca si cum ar fi exista un alt proprietar.
Va multumesc,
Atâta vreme cât nu există un act juridic prin care să fi fost stabilit un drept de servitute(de trecere) în favoarea unui imobil vecin, d-voastră aveți dreptul să interziceți respectivului vecin trecerea pe proprietatea d-voastră. Dreptul de trecere prin simpla toleranță încetează atunci când toleranța încetează. Faptul că vecinul mai are o ieșire la calea publică este un atu în favoarea d-voastră.
Faptul că a executat un gard pe proprietatea d-voastră, pentru a stabili prin voință unilaterală această cale, vă îndreptățește să solicitați Inspectoratului în construcții și Primăriei să se constate și să se dispună demolarea gardului , (construirea lui fiind o tulburare de posesie)
Problema e ca ati asteptat prea mult. Acum e necesar sa cheltuiti bani si sa faceti actiune civila.
Nu puteti distruge pur si simplu gardul pentru ca ar insemna distrugere. Gardul nu va apartine si nu aveti acest drept. Ati tolerat ridicarea lui.
Nu puteti face plangere la ISC ca va da amenda dv. :P
Nu puteti face plangere penala ca nu mai sunteti in termen.
Puteti face doar actiune civila. Contactati un avocat pentru o negociere, poate reusiti rapid asa.
Amenda nu poate fi dată decât celui care a executat fără AC împrejmuirea- respectiv gardul. În plus, faptul că s-a efectuat o lucrare pe proprietatea terțului(a utilizatorului gomby) în lipsa acceptului acestuia , intervine răspunderea civilă delictuală , a cărei prescripție , deși a început să curgă de la data ocupării și cunoașterii acestui fapt, nu poate fi considerată împlinită din cauza atingerii continue a dr. de proprietate, împrejurare care a generat prescripții succesive în timp.A se vedea în acest sens DECIZIA ICCJ nr, 461/2014.

Alte discuții în legătură

Servitute / posesie adrian_mercan adrian_mercan Buna ziua. Ma confrunt cu o problema legata de servitute....sa ma fac inteles trebuie sa va explic despre ce este vorba ....locuiesc in mediul rural si ... (vezi toată discuția)
Drum de acces razvyqw0w razvyqw0w Am vandut impreuna cu un vecin 700 m^2 unui patron. Doamna de la registrul agricol, de la primarie, i-a spus ca o sa ii faca drum de acces intre vile. Intre ... (vezi toată discuția)
Servitute utilitati sollaris88 sollaris88 Buna ziua, Situatie oarecum particulare. Pe un teren care s-a dezmembrant utilitatile care deservesc imobilul meu acum trec pe proprietatea vecinului. ... (vezi toată discuția)