avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua - efecte hotarare inainte de legalizare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua - efecte hotarare inainte de legalizare

am primit hotararea de divort si vream sa intreb daca trebuie sa stept sa se legalizeze sau produce efecte asa cum este ea acum
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 09:13, 11 Aprilie 2014
efectele s-au produs anterior hotararii...hotararea este doar o consecinta:)
Ultima modificare: Joi, 10 Aprilie 2014
ContSters305985, utilizator
am vrut sa intreb daca pot sa ma duc sa-mi vad copilul fara sa am hotararea la mine
sigur ea nu o sal lase sa vina cumine sieu cum reclam asta daca nu am hotararea la mine
(sau trebuie sa astept pana se legalizeaza) multumesc
pai e normal sa nu va lase atata vreme cat divortul vizeaza "despartirea :((" si fara nicio treaba cu copilul...
da dar am dreptul sa vad copilul findca avem o custodie in comun cu drept de vizita
Hotararea este emisa de Judecatorie sau de Tribunal? Dv nu trebuie sa asteptati "sa se legalizeze" hotararea, ca nu se legalizeaza singura, si nici nu va foloseste un exemplar legalizat in exercitarea dreptului de vizita.
Pentru a va putea folosi de hotarare, trebuie sa o investiti cu formula executorie. Pot fi investite cu formula executorie hotararile definitive si cele definitive si irevocabile. Daca hotararea dv este emisa de catre judecatorie, va trebui sa asteptati mai intai sa treaca termenul legal in care puteti declara apel. Daca niciuna din parti nu ataca hotararea cu apel, aceasta va ramane definitva si o veti putea investi. Daca hotararea va fi atacata cu apel, va trebui sa asteptati solutionarea apelului si emiterea unei hotarari de catre Tribunal. Va veti putea folosi apoi de hotararea emisa de Tribunal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine ca hotararea data de instanta de apel, respectiv tribunalul, sa devina definitiva si irevocabila?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am primit hotararea instantei de apel si este specificat faptul ca este definitiva si ca o pot ataca cu recurs in termen de 30 de zile. Nu intentionez sa atac ... (vezi toată discuția)
Hotarare tribunal- program vizitare minor lonita lonita Buna ziua. Am deschis un proces la judecatoria de sector pt program vizitare, finalizat in iulie 2011. Nemultumit de decizie am inaintat apel la Tribunalul ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare materiala inauntrul termenului de recurs custodie.comuna custodie.comuna Buna ziua, Am urmatoarea problema. Hotararea de divort (aflata in apel) data de TB a ramas irevocabila prin ne-recurare. Am fost la TB sa solicit ... (vezi toată discuția)