daca am imprumutat o suma de bani unei prietene fara sa fac vreun act, avand cu ea la momentul respectiv o relatie foarte stransa, foarte apropiata si aceasta refuza acum sa imi returneze banii ,pot sa ii fac plangere penala pe motiv de abuz de incredere? am martori care ne sunt prieteni comuni, nu sunt rude cu mine, stiu toata povestea cu lux de amanunte si care doresc sa depuna declaratie in favoarea mea. as avea vreo sansa in instanta sa se demonstreze ca i-am dat banii? de fapt, va intreb: cum as putea dovedi, in afara de inscrisuri pe care nu le am?
In cazul existentei unui contract de imprumut nu poate exista infractiunea de abuz de incredere.
Persoana careia i-ati imprumutat banii trebuia sa va restituie o suma de bani iar nu exact aceiasi "bani" pe care i-ati imprumutat, astfel incat aici nu intra in discutie "nerestituirea unui bun mobil al dvs"
Dvs sunteti titularul unui drept de creanta (restituirea sumei de bani).
Singura sansa este o actiune in justitie...
E adevarata zicala: "cine nu deschide ochii, deschide punga".
Cam slabut stati in penal. In civil, nici atat.
Da, mai stii, poate se sperie si va da banii.
Escrocherie
Maiglo
Bună seara,
Ce se poate face împotriva unei persoane ce solicită bani cu împrumut iar apoi nu-i returnează? Aici este vorba de o persoană ce a ... (vezi toată discuția)