avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Repartizare program de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Repartizare program de lucru

Buna ziua, se poate modifica un contract de 2 ore/zi, 10/saptamana la 48 de ore/luna si sa trec la repartizare conform programarilor? si in revisal sa trec inegal?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: andreea_adomnitei , utilizator 22:16, 19 August 2014
Se poate lucra pe un astfel de program, numai daca este prevazut in c.i.m.
sigur, cu mentiunea programului inegal in cim. multumesc frumos.
cum se calculeaza in situatia descrisa mai sus salariul pentru CIM partial 3 ore/ zi - 15 ore/ saptamana, program lucru inegal (2 ore marti, 2 ore/mieruri, 7 ore/sambata si 4 ore/ duminica) si salariu de baza brut 400 ron? salariul este fix 400 ron indiferent cate ore lucrate sunt in luna sau se socoteste salariul orar si astfel salariul difera de la luna la luna in functie de numartul de ore lucrate?
Ultima modificare: Luni, 18 August 2014
andreea_adomnitei, utilizator
Programul de munca inegal nu afecteaza salariul.

In speta, de exemplu :
- daca luna are 21 de zile lucratoare, inseamna 63 de ore lucrate pentru care primeste salariul de 400 lei.

- daca luna are 20 de zile lucratoare, inseamna 60 de ore lucrate pentru care primeste salariul de 400 lei.
In iulie, de ex., la program de 15 ore pe saptamana astfel repartizate, angajatul va avea 64 ore lucrate - pe foaia de pontaj, iar in stat va figura cu 69 ore (23 zile lucratoare *3=69). La fel, in alte luni e posibil sa lucreze mai mult. Ma gandfesc insa ca similar la un angajat cu norma intreaga 8 ore, salariul lunar este acelasi desi sunt luni cu 20 zile lucratoare si luni cu 23 zile lucratoare.
Va multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale pentru contract part time Negru Rodica Negru Rodica Buna ziua.Am si eu o intrebare privind salarizarea unui lucrator comercial.Societatea desfasoara activitate de comert cu amanuntul cu program de luni-sambata, ... (vezi toată discuția)
Program de lucru 20 ore/saptamana - act aditional + revisal cioc natalia cioc natalia Buna ziua, Care este formularea corecta la un act aditional la cim pentru un program de lucru de 20 ore/saptamana? In REVISAL cum se opereaza corect: ... (vezi toată discuția)
Program lucru 12 ore. nu se îndeplinesc minimul de ore lunar, cum se operează în revisal? AtomuleseG AtomuleseG Buna ziua. Pe un punct de lucru sunt doi angajati. Programul este de Luni pana Miercuri 12 ore. Joi 11 ore. Vineri 12 ore. Sambata 11 ore. Duminica 8 ... (vezi toată discuția)