avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Trecerea proprietatii casei (1 etaj) de pe firma ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Trecerea proprietatii casei (1 etaj) de pe firma (persoana juridica) pe persoana fizica

Buna ziua,am o casa cu 2 etaje;partierul este trecut ca sediu de firma si platesc taxe si impozite ca firma, iar etajul 1 si 2 sunt trecute pe persoana fizica ca locuinta( platesc taxe si impozite ca si persoana fizica)INTREBARI :Cum pot trece si partierul pe persoana fizica?Cui sa ma adresez?Ce acte sunt necesare?Pot pastra firma dar sediul social sa nu mai fie in acelasi loc cu casa ?VA MULTUMESC si astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: raper06 , utilizator 12:37, 11 Aprilie 2014
va adresati unui notar. transferul partii de imobil de pe societate, pe persoana fizica este legal si posibil de realizat,dar trebuie sa aveti in vedere un pret de transfer echivalent cu cel al pietei ( pentru a nu fi ulterior ajustat dpdv fiscal) si eventual ajustarea TVA. puteti schimba sediul social al societatii unde doriti ( daca detineti spatiul - comodat, chirie, propietate),iar pentru asta va adresati ORC.
multumesc frumos ptr mesaj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere locuinta la firma proprie Lemil Lemil Buna ziua Am preluat o firma cu o pierdere contabila din anii anteriori. La activitatea pe care o realizez acum as putea sa o aduc pe profit peste vreo 2 ani, ... (vezi toată discuția)
Sediu social locuinta administrator thecandyshop thecandyshop Buna ziua, As dori si eu sa stiu daca o societate care a achizitioant un apartament si a declarat sediul social la acea adresa desi respectivul apartament este ... (vezi toată discuția)
Sediul social - am iesit dintr-un srl. cum ii oblig sa-si schimbe sediul social de la adresa mea? ovidiu.r ovidiu.r am fost asociat intr-un srl care avea sediul social la domiciliul meu, fara a desfasura acolo vreo activitate. ulterior am cedat partile sociale unei alte ... (vezi toată discuția)