avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Sediu social locuinta administrator
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Sediu social locuinta administrator

Buna ziua, As dori si eu sa stiu daca o societate care a achizitioant un apartament si a declarat sediul social la acea adresa desi respectivul apartament este folosit drept locuinta de catre administratorul societatii poate face contract de chirie sau exista alta modalitate care i-ar fi de ajutor si la plata unui impozit pe cladire mai mic pe persoana fizica decat pe persoana juridica si ce alte implicatii ar avea asupra societatii?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:18, 7 Decembrie 2016
Se declara la ORC sediu fara activitate, se face contract de comodat sau de inchiriere cu administratorul (cred ca e vorba de asociat care e si administrator) si se depune declaratia la SPFL si incepand cu 01.01.2017 platiti impozit mic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De la ctr de comodat la ctr. de inchiriere - firma are deja sediul social la aceasta adresa tresor tresor So...ma confrunt cu urmatoare situatie: Eu proprietara apartament. Eu asociata intr-o firma care are sediul social in acest apartament. Intre mine si ... (vezi toată discuția)
Inchiriere locuinta la firma proprie Lemil Lemil Buna ziua Am preluat o firma cu o pierdere contabila din anii anteriori. La activitatea pe care o realizez acum as putea sa o aduc pe profit peste vreo 2 ani, ... (vezi toată discuția)
Sediul social - am iesit dintr-un srl. cum ii oblig sa-si schimbe sediul social de la adresa mea? ovidiu.r ovidiu.r am fost asociat intr-un srl care avea sediul social la domiciliul meu, fara a desfasura acolo vreo activitate. ulterior am cedat partile sociale unei alte ... (vezi toată discuția)