In primul rand trebuie dezbatuta succesiunea dupa bunici. Toti fratii merg la notar pentru aceasta, ulterior fratii fac iesirea din indiviziune (partajul), moment in care tatal dvoastra va primi cota parte din teren, pe care urmeaza sa o vanda catre dvoastra.
In acest mod veti fi proprietar.
Mesaje editate
@ catalin1011
Data post: Vineri, 11 Aprilie 2014, 13:00
Subiect: cum devin proprietar
Buna ziua ! va rog sa ma ajutati in problema mea. ma numesc Bejan Catalin,am 27 ani,necasatorit,nu am copii. Tatal meu,care este in viata a primit verbal de la mama lui,bunica mea(decedata)(la fel si bunicul) o bucata de teren,asa cum au primit aproape toti fratii (6). eu cum pot deveni proprietar ,cu acte,nu cu vorbe al acelei bucati de teren,pe care este si o constructie inceputa de tatal meu,dar pe numele bunici,pe care doresc sa o demolez. mentionez ca toti fratii sa spunem ca ar fi de acord sa mi cedeze mie acel teren...care i se cuvine ca si impartire mostenire(repet verbala)tatalui meu. va rog sa mi spuneti care sunt procedurile prin care pot deveni eu proprietarul acelui teren. costuri,proceduri etc. va multumesc anticipat. adresa mea de e mail este bejancatalin86@yahoo.com
@ av.antoanelageaman
Data post: Vineri, 11 Aprilie 2014, 13:04
intai trebuie sa vedeti care este situatia judidica a terenului . ce act de proprietate exista. daca exista act de proprietate faceti succesiunea si se rezolva. daca nu aveti act este mai complicat si numai studiindu-se cazul in speta vi se poate raspunde
@ eu.ro.lex
Data post: Vineri, 11 Aprilie 2014, 13:06
Tata si frații lui trebuie sa faca succesiunea dupa părinți si apoi sa va doneze sau sa va vândă eventual acel teren.
@ catalin1011
Data post: Vineri, 11 Aprilie 2014, 13:09
unde se face succesiunea,care este procedura? va dati seama ca nu am cunostinte juridice....si nu cunosc termeni si proceduri. va multumesc frumos
Data post: Vineri, 11 Aprilie 2014, 13:10
bunica a intrat in posesia acelui teren printr un ordin judecatoresc...o impartire intre surorile ei...care a avut loc in instanta