avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum devin proprietar?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum devin proprietar?

buna ziua. va rog sa mi gasiti o rezolvare la problema mea. bunici din partea tatalui,care sunt decedati au locuit la tara,si au avut pamant. tatal meu mai are 6 frati,toti in viata....fiecare si a primit verbal portia de teren...printre care si tatal meu. cum devin eu(singurul copil al tatalui meu) proprietar pe terenul care,verbal....i se cuvine tatalui meu....deoarece trebuiesc acte pentru a putea construi ceva. mentionez ca pe acel teren este si o constructie inceputa de tatal meu,dar pe numele bunicii...pe care doresc sa o demolez,pentru a pregati terenul pentru o noua locuinta. va multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:32, 12 Aprilie 2014
In primul rand trebuie dezbatuta succesiunea dupa bunici. Toti fratii merg la notar pentru aceasta, ulterior fratii fac iesirea din indiviziune (partajul), moment in care tatal dvoastra va primi cota parte din teren, pe care urmeaza sa o vanda catre dvoastra.
In acest mod veti fi proprietar.
la acelasi notar...in aceeasi zii?
Procedurile pot avea loc la acelasi notar, ar fi chiar indicat acest lucru, restul detaliilor le stabiliti cu notarul. Va trebui sa apelati la un notar competent (cel de la ultimul domiciul al defunctilor)
am inteles. va multumesc frumos. sarut mainile!
Mesaje editate
@ catalin1011
Data post: Vineri, 11 Aprilie 2014, 13:00
Subiect: cum devin proprietar


Buna ziua ! va rog sa ma ajutati in problema mea. ma numesc Bejan Catalin,am 27 ani,necasatorit,nu am copii. Tatal meu,care este in viata a primit verbal de la mama lui,bunica mea(decedata)(la fel si bunicul) o bucata de teren,asa cum au primit aproape toti fratii (6). eu cum pot deveni proprietar ,cu acte,nu cu vorbe al acelei bucati de teren,pe care este si o constructie inceputa de tatal meu,dar pe numele bunici,pe care doresc sa o demolez. mentionez ca toti fratii sa spunem ca ar fi de acord sa mi cedeze mie acel teren...care i se cuvine ca si impartire mostenire(repet verbala)tatalui meu. va rog sa mi spuneti care sunt procedurile prin care pot deveni eu proprietarul acelui teren. costuri,proceduri etc. va multumesc anticipat. adresa mea de e mail este bejancatalin86@yahoo.com

@ av.antoanelageaman
Data post: Vineri, 11 Aprilie 2014, 13:04



intai trebuie sa vedeti care este situatia judidica a terenului . ce act de proprietate exista. daca exista act de proprietate faceti succesiunea si se rezolva. daca nu aveti act este mai complicat si numai studiindu-se cazul in speta vi se poate raspunde


@ eu.ro.lex
Data post: Vineri, 11 Aprilie 2014, 13:06


Tata si frații lui trebuie sa faca succesiunea dupa părinți si apoi sa va doneze sau sa va vândă eventual acel teren.

@ catalin1011
Data post: Vineri, 11 Aprilie 2014, 13:09


unde se face succesiunea,care este procedura? va dati seama ca nu am cunostinte juridice....si nu cunosc termeni si proceduri. va multumesc frumos

Data post: Vineri, 11 Aprilie 2014, 13:10
bunica a intrat in posesia acelui teren printr un ordin judecatoresc...o impartire intre surorile ei...care a avut loc in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire - proces cozzmyn cozzmyn Buna ziua, Tatal meu care a decedat acum 10 ani a detinut impreuna cu fratele sau un teren, existand titlu de proprietate pe numele celor doi. Dupa moartea ... (vezi toată discuția)
Obtinere teren de la parinte in viata inefabilu inefabilu Bunicul meu a decedat acum 11 ani. Bunica vrea sa-i dea mamei mele o bucata de teren din curtea unde locuieste pentru a-si construi o casa. Actuala gospodarie ... (vezi toată discuția)
Probleme cu succesiunea MIRCEA STANCULEA MIRCEA STANCULEA Am si eu o problema legata de succesiune. Bunicul meu a decedat in 2003 iar sotia lui(bunica mea) traieste si acum. Tatal meu,care mai are un frate,a ... (vezi toată discuția)