avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Electrician intretinere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Electrician intretinere

buna ziua lucrez intr o fabrica si acum mi sa propus sa ma puna pe postul de electrician de intretinere ,eu avand specializare tehnician in instalatii electrice nivel 3 mai este cazul de autorizare ,sa devin electrician autorizat va multumesc
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 21:34, 11 Aprilie 2014
poi tehnician in instalatii electrice nu se incadreaza in ramura electrician?
Sunt de parerea dvs ca se incadreaza in acea categorie, insa cei care decid sunt cei de la R.U. din cadrul angajatorului dvs.

Daca legislatia ar fi mult mai clara in aceasta privinta, atunci nu v-ati mai lovi de astfel de probleme.
cel de la personal ma trimis sa ma si autorizez si de asta am vrut sa fiu sigur

Daca angajatorul va solicita sa obtineti calitatea de electrician autorizat, probabil pentru ca are nevoie de asa ceva, atunci ar trebui sa va trimita sa faceti si sa va plateasca cursul de instruire necesar si sa dati examenul de electrician autorizat.

Ordinul nr.11/2013 privind aprobarea Regulamentului pentru autorizarea electricienilor, verificatorilor de proiecte, responsabililor tehnici cu execuția, precum și a experților tehnici de calitate și extrajudiciari în domeniul instalațiilor electrice

Art. 5. — (1) Operarea instalațiilor electrice aferente capacităților energetice, deținute sub orice formă de către un operator economic, se realizează de personal având calificare
profesională în domeniul instalațiilor electrice, sub coordonarea/supravegherea electricienilor autorizați, având gradul de autorizare corespunzător nivelului maxim de tensiune aferent capacității respective.

....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte de calificare pentru angajare elkecri elkecri Buna ziua, Pot angaja pe post de electrician daca are doar diploma de bac cu specializarea tehnician electrotehnist. Multumesc (vezi toată discuția)
Autorizare interna electricieni joasa tensiune Mihai Alice Mihai Alice Buna ziua, Angajatul-persoana fizica a carui functie este de electrician si lucreaza doar in conditii de joasa tensiune, necesita o autorizare emisa de ANRE, ... (vezi toată discuția)
Instalare sisteme de supraveghere video. BogdanMohora BogdanMohora Buna ziua, Este primul meu post si va urez: Bine v-am gasit ! Probabil lumea va spune ca a mai fost discutat subiectul dar eu am doua dileme la care nu ... (vezi toată discuția)