avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ordonanta presedintiala incredintare minor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ordonanta presedintiala incredintare minor

buna seara as dori sa stiu in cit timp se acorda incredintarea minorului unui parinte prin aceasta ordonanta,de la actionarea in instanta .va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ortega , utilizator 15:39, 13 Aprilie 2014
Durata de timp este variabila in functie de incarcatura instantelor, de modul concret cum e conceputa ordonanta, de probele sumare administrate etc. Oricum durata max ar fi de 2 luni.
Potrivit dispozitiile noului cod civil, nu se mai incredinteaza minorul , ci se stabileste locuinta acestuia la unul dintre parinti si se stabileste exercitarea autoritatii parintesti de ambii sau numai de catre unul , dupa caz.
In ceea ce priveste termenul de solutionare, va pot spune doar ca n-as putea indica un termen maxim, insa va pot da un exemplu din practica:
- dosar ( cu obiect ord. presed.stabilire locuinta si pensie minor), intrat pe rol in 04.09.2013, a avut primul termen de judecata abia in data de 25.11.2013 , suntem in curs de judecata cu termen in luna mai, deci in acest caz 9 luni doar la instanta de fond.
multumesc mult ,dar se poate face ceva mai rapid deoarece am o situatie mai deosebita. in scurte cuvinte de comun acord cu tatal minorului ,acesta a ramas in ingrijirea lui ,din diferite motive[de educatie] minorul in varsta de 14ani este arestat preventiv pentru furt,tatal in situatia data nu doreste sa-mi incredinteze minorul de comun acord asa cum am facut si eu iar eu nu pot sa il las in continuare la tata deoarece se vede clar ca nu a fost capabil sa ii ofere o educatie .in mod concret doresc prin intermediu instantei sa preiau custodia lui cit mai rapid posibil deoarece consider eu ca si copilul meu merita o alta sansa la o viata linistita ceea ce in mod sigur nu a avut langa tata.va multumesc pentru intelegere
Eu nu consider ca situatia custodiei poate fi rezolvata printr-o ordonanata presedintiala, probatoriul fiind unul deosebit de complex in situatia prezentata de dvs. Asta in conditiile in care in prezent regula este custodia comuna.
multumesc mult pentru raspunsuri, astept o indrumare concreta si rapida dat fiind situatia in care se afla minorul,va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intr-o actiune pe 'ordonanta presedintiala', se pot formula si pretentii??? Manole Dumitru Manole Dumitru O speta pe 'Ordonanta Presedintiala' cu obiect de judecata \"custodie minori\", cererea introdusa de unul din parinti, impotriva celuilalt parinte care si-a ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil minor bkk bkk Buna ziua am urmatoarea problema daca ma poate ajuta cineva Am un copil i virsta de un an fara a fi casatorit legitim cu mama acestuia,acum 3 zile aceasta ... (vezi toată discuția)
Custodia comuna gygygy gygygy buna ziua. va rog daca poate cineva sa-mi explice si mie cum se va aplica custodia comuna de la 1 oct. 2011 in romania ?. ce avantaje are si ce dezavantaje .si ... (vezi toată discuția)