avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua,va rog daca se poate sa i-mi spune-ti,sintem mai multi frati,am mostenit un apartament in urma decesului mamei noastre.Fratii nu sintem in relatii prea bune iar unul dintre frati este in posesia contactului original al apartamentului mamei,eu avind o copie a acestui contract.S-ar putea ca acest apartament sa fie vindut fara stirea unora dintre frati?Va rog daca se poate sa-mi spuneti cum sa procedez pentru a impiedica vinderea fara acordul meu.
Cel mai recent răspuns: Petrescu Laurentiu , Avocat 19:24, 13 Aprilie 2014
Nu se poate vinde acel apartament decat in prezenta proprietarului. Daca proprietarul este decedat, este necesara succesiunea.
multumesc pentru raspuns dar mai revin cu o intrebare.Unii din frati pot cere dezbaterea succesiunii fara ca ceilalti sa stie?sau ma rog fara sa anunte toti fratii ca fac acest lucru?
Nu, ar insemna sa minta ca nu mai sunt mostenitori si sa aduca si martori sa sustina asta, iar cand se va afla, certificatul de mostenitor eliberat unuia sau mai multor frati poate fi anulat.
Nu inteleg de ce nu incepeti dvs procedurile pt dezbaterea succesiunii si asteptati ca restul sa faca primul pas..
E important sa fi acceptat succesiunea intr-un fel sau altul in termen.
Ultima modificare: Duminică, 13 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator
Ceea ce trebuie sa faceti este cereti deschiderea succesiunii la notariat ,sau daca nu va intelegeti (referitor la cotele succesorale, calitatea de mostenitor,sau masa succesorala ) cu ajutorul instantei de judecata.In general nu pot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren agricol fara succesiune SLDTimisoara SLDTimisoara buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-o problema,suntem 4 frati,parintii au decedat,tata in 1990 si mamain2002,dupa deces nu s-a facut succesiunea. cel mai ... (vezi toată discuția)
Succesiune Vasile MARIAN Vasile MARIAN la moarte tatalui ( 1977) nu sa facut succesiune in 2008 luna noiembrie mama mea a decedat raminind mostenitori 6 frati din care unul locuieste la aceeasi ... (vezi toată discuția)
Modalitatea de a vinde un apartament cand sunt mai multi proprietari ciprianpaul ciprianpaul am urmatoarea situatie si as vrea un raspuns si un sfat in acelasi timp: locuiesc impreuna cu sotia mea si cu cei doi copii ai nostrii intr-un apartament cu 4 ... (vezi toată discuția)