avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract individual de munca si tipuri de acordare a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract individual de munca si tipuri de acordare a salariului

Buna ziua! Se poate incheia un contract individual de munca cu o firma dar in cazul salariului acesta sa se acorde in functie de veniturile firmei respective... de exemplu ca un procent din profitul acelei firmei? Sau ce alte posibilitate asemanatoare ar putea exista astfel incat sa se evite acordarea unui venit constant, prestabilit ci mai degraba legat de posibilitatile acelei firme??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:19, 19 Aprilie 2014
Chiar azi am citit pe net ca de fapt administratorul nu este obligat sa primeasca vreo remuneratie ... Cel putin asa spunea cineva parca tot de pe forumul acesta...
Ultima modificare: Vineri, 18 Aprilie 2014
Iulian81, utilizator
Art. 2010 C.civ. - Mandatul cu titlu gratuit sau cu titlu oneros

(1) Mandatul este cu titlu gratuit sau cu titlu oneros. Mandatul dintre două persoane fizice se prezumă a fi cu titlu gratuit. Cu toate acestea, mandatul dat pentru acte de exercitare a unei activităţi profesionale se prezumă a fi cu titlu oneros.

(2) Dacă mandatul este cu titlu oneros, iar remuneraţia mandatarului nu este determinată prin contract, aceasta se va stabili potrivit legii, uzanţelor ori, în lipsă, după valoarea serviciilor prestate.

(3) Dreptul la acţiunea pentru stabilirea cuantumului remuneraţiei se prescrie odată cu dreptul la acţiunea pentru plata acesteia.
Dar mandatul intre o persoana fizica si una juridica poate fi cu titlu gratuit?
Astfel incat se pot evita situatiile de incompatibilitate de exemplu in cazul consilierilor juridici care nu au voie sa aiba "alte profesii autorizate sau salariate" :)
Da, poate fi conform prevederilor Codului Civil , mentionate mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistenta medicala platita prin comision serbanpanaite serbanpanaite Buna ziua, O societate care are ca domeniu de activitate prestari servicii medicale la domiciliu de tip * ingrijiri medicale la domiciliu, poate angaja ... (vezi toată discuția)
Este legal un contract de mandat fara remuneratie pentru administratorul unei societati pe actiuni? anna_cta anna_cta Este legal un contract de mandat cu titlu gratuit pentru administratorul unei societati pe actiuni? Adica administratorul sa isi desfasoare mandatul fara a fi ... (vezi toată discuția)
Cand se plateste indemnizatie de administrator roxanaserban roxanaserban Buna ziua As dori si eu sa stiu cand este obligatoriu sa platesti indemnizatia de administrator sau daca calitatea de administrator intr-un SRL trebuie ... (vezi toată discuția)