avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie si schimbare nume minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie si schimbare nume minor

buna seara,
Va rog daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie: am un copil de pana in 2 ani cu un cetatean roman, noi nefiind casatoriti. eu locuiesc in tara iar el in strainatate. Din cauza mai multor neplaceri m-am decis sa ma despart. vreau sa stiu ce sanse am sa obtin custodia copilului in cazul in care eu nu lucrez momentan, dar am o locuinta pe numele meu,iar el lucreaza in strainatate, dar nu are de moment o locuinta la numele sau. tatal copilului ma ajuta financiar cu ce poate, dar nu se implica in viata copilului,adica intr-un an de zile l-a vazut doar de cateva ori on-line doar pentru ca eu am insistat, desi sustine ca-l iubeste. eu imi doresc enorm sa faca parte din viata copilului, dar am ajuns la concluzia ca nu e bine sa-l fortez, adica se cer pensie alimentara si program de vizita. Prefer sa am custodie totala (sau cum se numeste...) sa-l trec pe numele meu si sa mi-l cresc singura. as dori sa-mi spuneti,ce sanse am sa obtin custodia si daca pot sa-l trec pe numele meu. sau ce ar fi mai bine pt copil, tatal lui nefiind un om rau,doar pasiv... singura mea teama ar fi sa nu fac o greseala atunci cand voi cere sa-mi despart definitiv copilul de tata,dar prefer sa-l cresc singura decat sa mai aiba un contact cu tatal care il va dezamagi continuu pe plan emotional.
va multumesc frumos,
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:24, 26 Mai 2014
este de acord sa-mi dea orice hartie vreau si sa nu mai auda nimic de noi. pot face la notar vreo hartie prin care renunta la orice drepturi si obligatii? in primul rand am nevoie sa ies cu copilul din tara si pe viitor nu stiu ce voi mai intampina. vreau sa am posibilitatea sa-l scot din tara si sa nu mai am nevoie de acordul lui la nimic in ceea ce-l priveste pe copil. cine imi poate spune cum e mai rapid?
Nu puteti face asta la notar, doar in instanta veti putea obtine sa exercitati singura autoritatea parinteasca. Cereti in instanta sa exercitati singura autoritatea parinteasca, expuneti motivele dvs.. ca tatal nu se ocupa de copil, e in strainatate, nu puteti lua decizii in timp scurt in ce il priveste pe copil, nu il gasiti cand e vb sa va dea acordul si alte motive care credeti ca sunt intemeiate. Daca nu vreti pensie sau va intelegeti cu tatal, nu pomeniti de ea.
Incheiati si un acord de mediere in acest sens cu tatal sau sa trimita o intampinare la judecatorie in care sa isi exprime acordul cu cererea dvs, ca practic nu isi asuma aceasta responsabilitate, nu poate lua hotarari in ce il priveste pe copil, nu ii e comod sa isi exprime acordul la consulat de cate ori ii cereti asta, ca se intelege bine cu dvs daca ar vrea sa isi vada copilul etc.
Astfel, instanta ar putea incuviinta cererea sau ar da o hot de expedient pe acordul dvs. Acordul de mediere poate fi incheiat si la distanta.
Va e util si acest material
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare autoritate parinteasca AncaM78 AncaM78 Buna ziua, Sunt mama unui baietel de 1 an, recunoscut de tatal lui, cetatean american, rezident in Germania. Nu suntem casatoriti. Copilul a fost nascut in ... (vezi toată discuția)
Custodia totala nefiind casatorita Alexa08 Alexa08 Buna seara...as avea si eu o intrebare.nu sunt casatorita si nici nu am fost dar am un copil de 3 luni iar tatal copilului este plecat din tara la recunoscut ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor LidiaSav LidiaSav Divort de comun acord cu soțul, mergem la notar. Eu vreau sa plec din țară cu tot cu copil dupa pronunțarea divorțului. Pot face asta, chiar daca ... (vezi toată discuția)