avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drept de folosire al imobilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drept de folosire al imobilului

In caz de divort si partaj intre soti, se poate trece drept de folosire al casei al celuilalt sot care are alte proprietati rezultate din partaj ? Ce implica acest drept de folosire , ce consecinte are si care lege reglementeaza acest lucru ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:36, 16 Aprilie 2014
Ce scrie mai exact in hotararea jud cu privire la dreptul de gazduire, sa zicem asa ?
Partajul l-ati facut la notar, nu ? si cu ce ati ramas ? casa de la tara si o locuinta in Pantelimon, in care fostul vrea sa se mute ?
Nu-l primiti, e simplu.
E important ca nici fiul sa nu ii dea drumul in casa.
Ziceti intai ce scrie in hotarare.
Partajul s-a facut in acelasi timp cu divortul iar el a cerut drept de folosinta la infatisarea finala si in hotarare scrie acest lucru... ,, se acorda drept de folosinta al sotului......., fara sa scrie un termen anume sau altceva .
Mergeti la un avocat cu actele, se pare ca va trebui sa cereti in instanta anularea acestui drept.
Pana atunci, daca va e teama de el sau aveti dovada ca e violent in vreun fel, puttei cere in instanta instituirea unui ordin de restrictie.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu partaj ContSters274581 ContSters274581 Buna ziua! Am hotarat cu sotul sa divortam de comun acord. Bunuri de impartit nu avem (Am stat doar 3 ani casatoriti) Fiindca a lucrat mult la renovarea ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare cu clauza viagera dilema_pg dilema_pg Buna ziua. Am si eu o problema si cu ajutorul dumneavostra sper sa o rezolv. Sotia mea a facut inainte de casatorie act de vanzare cumparare cu clauza ... (vezi toată discuția)
Drept de habitatie viagera Zina1703 Zina1703 Buna seara! In 2012 s-a achiziționat un apartament, apartament achiziționat din banii obținuți din vânzarea altor două apartamente deținute de soț. Pe ... (vezi toată discuția)