Numai la instanță, cauzele de această natură, privind minorii, nu sunt de competența notarului.Cum vi s-a spus, nu va avea loc o judecată, ci o procedură necontradictorie, în camera de consiliu, prin care instanța va lua act de acord și, dacă îl va găsi în regulă sub aspectul legalității, și în acord cu interesul superior al minorului, îl va consfinți.
Speța dvs. pare că se referă la autoritatea părintească exclusivă și nu la custodie ( minorul va locui doar la unul dintre părinți în mod statornic) .Autoritatea părintească se referă tocmai la acele decizii majore, de o importanță mare în viața copilului, iar regula este ,conform legii, autoritatea parentală comună, cea exclusivă constituind excepția.
Depinde cât de bine a fost întocmit acordul, cât de explicit, pentru a nu exista confuzii și a oferi instanței motive de neconsfințire a acordului.
Depuneți cerere de consfințire la judecătorie, la care atașați acordul, pv de închidere a medierii în scris și în format electronic, copii certificate după actul de naștere al minorului, după actele dvs. de identitate și dovada plății unei taxe de 20 Ron.
Are cineva un model de acord de mediere, pe aceasta speta, va rog? (custodie exclusiva, in conditiile neimplicarii tatalui in cresterea si educarea copilului deloc in 7 ani, necasatoriti si nelocuind niciodata impreuna, singura am crescut si educat copilul). Multumesc.!