avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Cu acordul de mediere mai merg in instanta?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Cu acordul de mediere mai merg in instanta?

Buna ziua,
Am obtinut un acord de mediere si as dori sa intreb daca are aceeasi valoare ca si o hotarare judecatoreasca sau trebuie sa deschid proces? Speta este custodie exclusiva cu care tatal este de acord. Eu nu doresc sa-i cer acordul daca ies din tara cu copilul minor (dar sunt de acord sa-l informez) si nici un fel de acord cu privire la studii si educatia copilului (oricum, singura am luat si pana acumaceste decizii, cand l-am intrebat mi s-a spus "faci cum crezi").
As vrea sa intreb, inca o data, daca e scris in acord "tatal este de acord ca minorul sa circule cu mama lui ori de cate ori e nevoie....etc." si alte conditii stabilite si acceptate de comun acord, MAI E NEVOIE sa merg in instanta? Se poate razgandi tatal? E irevocabil acordul? Sau e mai bine sa merg si in instanta? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: mediator_comeaga , utilizator 08:20, 28 Aprilie 2014
Nu puteti obtine un model de acord de mediere, intrucat ceea ce va intereseaza pe dvs. de fapt, sunt solutiile continute de acesta, solutii care sunt confidentiale.
Avand in vedere ca discutam despre custodia minorului, puteti gasi pe net modele de planuri parentale.
Incercati aici:
[ link extern ]
Multumesc mult! :)
Asociatia spre care inspirat v-a indrumat colega @Birou_de_Mediator promoveaza si sustine custodia comuna, aceasta fiind si practica instantelor, ca urmare a modificarii in acest sens a legislatiei.

Dar puteti folosi modelul de plan parental de acolo, care este extrem de bine structurat, adaptandu-l la situatia dumneavoastra concreta. Totul este ca un astfel de acord sa fie acceptat de instanta. Trebuie sa reiasa foarte clar ca este in directia intereselor copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor fara termen de judecata? Danutza5 Danutza5 Dupa noul cod civil am inteles ca nu mai exista custodie unica decat in cazuri exceptionale tocmai de aceea ,la sfatul unui avocat ,eu si tatal copilului am ... (vezi toată discuția)
Custodie (incredintare) copil minor dupa divort mircea2020 mircea2020 In urma divortului, pe cale amiabila sau nu, din vina ambilor soti sau a unuia, prin instanta sau la notariat, stabilirea custodiei/incredintarii copilului ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca exclusiva obtinuta claudettee claudettee Buna ziua. Am un copil de 2 ani, dintr-o relatie de concubinaj. Copilul este recunoscut de tata, insa noi nu am locuit niciodata impreuna. In urma unui acord ... (vezi toată discuția)