avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cererea de demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cererea de demisie

pe o "cerere de demisie" in afara de numarul de inregistrare dat de la unitate, mai trebuie sa apara si semnatura directorului care a luat la cunostinta de aceasta? e obligatoriu sa fie semnata de acesta?

astept raspuns urgent, va rog frumos..
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:59, 30 Aprilie 2009
bineinteles,demisia trebuie sa fie acceptata de angajatorul dvs
Va trebuie obligatoriu dovada depunerii demisiei, respectiv numarul de iregistrare.Raspunsul conducerii este decizia de incetare a cim.Daca nu accepta nicio problema, nu va pot tine cu forta.
Daca exista stampila unitatii cu nr. de inregistrare al cererii (nr. de intrare) ori in lipsa acestui numar de intrare, o simpla semnatura (nu neaparat a conducatorului unitatii) alaturi de stampila nu aveti de ce sa va faceti probleme.

Av. Adrian Posdarie
lilianaG a scris:

bineinteles,demisia trebuie sa fie acceptata de angajatorul dvs


Mereu s-a spus pe acest forum: demisia este un act unilateral si nu se aproba de conducere !!

Codul muncii:
Art. 79. - (1) Prin demisie se înţelege actul unilateral de voinţă a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz.
(2) Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele.
(6) În situaţia în care în perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător.
(7) Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.
Ultima modificare: Joi, 30 Aprilie 2009
Gratiela Ratiu, Consultant resurse umane
1. Se pare ca @steli_uta a facut o cerere de incetare a CIM cu acordul partilor si o confunda (asa cum face majoritatea) cu demisia.
Sa asteptam sa ne lamureasca @steli_uta ce scria in cerere.
Daca e cerere nu este demisie. Daca e demisie nu e nevoie de cerere (cum spuneau si colegii mei mai sus).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E valabila demisia? n06d n06d Am acces la nr. de inregistrare a doc. din firma. Mi-am dat un nr. de inregistrare din urma la o demisie semnata doar de mine dar cu stampila rotunda si ... (vezi toată discuția)
Demisie anton i anton i Buna seara, vreau sa imi dau demisia de la locul de munca fara a sta in preavizul de 15 zile.Se poate ca angajatorul sa nu mai imi dea cartea de munca sau sa ... (vezi toată discuția)
Codul muncii masli masli demisia trebuie obligatoriu semnata de conducere?care sunt articolele de lege privind demisia? (vezi toată discuția)