avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am nevoie de ajutor, sunt disperata !!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am nevoie de ajutor, sunt disperata !!!!

Va rog sa-mi spuneti cum as putea scoate la vanzare apartamentul, care apoi sa-l impart in mod egal cu mama si sora mea, succesiunea nu este facuta de la bunici la mama mea. Am nevoie sa fac asta cat mai repede pt linistitea mea.
va multumesc
Mama poate face un antecontract de vanzare cumparare, poate primi un avans si in acelsai timp sa faca succesiunea de la bunica. Sa inteleg ca de fapt va doriti partea din casa?daca da, dvs. nu aveti nici un drept asupra casei daca bunica este din partea mamei.Numai mama are un drept de succesiune si atat timp cat ea este in viata , ea poate dispune de bun, nu dvs.

fiti mai explicita si spuneti ce doriti de fapt si cui a apartinut imobilul.

succes
av. Ileana Schwarz
Subiect:Re:Am nevoie de ajutor, sunt disperata
Trebuie sa ne dati mai multe date.
Daca bunica din partea mamei a decedat, mama dvs. trebuie sa mearga la notariat si sa obtina un certificat de mostenitor.
Nu stiu daca mai sunt si alti mostenitori din partea bunicii, adica, sot supravietuitor(bunic), si alti copii ai bunicii.
Daca mama este singura mostenitoare dansei ii revine intreaga masa succesorala, insa, daca mai sunt si alti mostenitori, are dreptul la cota legala.
In timpul vietii, mama dvs. poate dispune asa cum doreste de bun.
Dvs. din cate am inteles, nu aveti nici un drept asupra acestui imobil, numai mama poate sa-l vanda, si daca doreste poate sa imparta pretul obtinut cu dvs. si cu sora dvs.
mai mult de atat, pentru a putea instraina, dupa obtinerea certificatului de mostenitor trebuie sa faca cadastru si sa inscrie imobilul in cartea funciara.
Va multumesc,
Apartamentul a fost al bunici mele din partea mamei, mama nu are frati si pana acum nu a venit nimeni din partea bunicului( sotul ei)
sunt deja 20 ani. Vreau sa vand ap. si apoi sa-l impartim in mod egal, legal cu acte si cu tot ce trebuie. As fi vrut sa stiu daca as fi putut sa-l pun in vanzare fara sa fi facut succesiunea, si ma gandeam la varianta daca se poate face in timpul vanzarii succesiunea sau un pic inainte. Doresc sa fac acest lucru din motive personale si mai ales pt linistea mea. Daca in cazul in care mama si sora nu doresc acest lucru, cum imi pot dobandi partea mea ?
Va multumesc
Cred ca nu ati inteles.
Dumneavoastra nu aveti nici un drept asupra apartamentului.
Numai dupa decesul mamei dvs. aceti o cota legala si numai atunci puteti beneficia. Pana atunci, NU.
Numai mama are dreptul asupra acelui apartament, si asa cum v-am mai spus, dansa poate dispune de acel apartament asa cum doreste, in timpul vietii.
av.Werbic Stefania

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se va face imparteala danares1 danares1 Am urmatoarea situatie in familie : dupa moartea bunicului s-a facut succesiunea 1/4 bunica si 3/4 sora mamei ( toti fratii au renuntat la mostenire in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. as avea si eu cateva intrebari.. mama mea este decedata ... MariaAlexandra97 MariaAlexandra97 Buna ziua. As avea si eu cateva intrebari.. Mama mea este decedata . Mostenirea de pe bunica mea a fost dezbatuta fiind impartita la tatal ei ,fratele si sora ... (vezi toată discuția)
Suntem cinci frați, din care doar doi am avut grijă de mama înainte să moară. cum aș putea face ca aceia pe care nu i-a interesat deloc de ea să nu-și primească partea de moștenire? Oliver1 Oliver1 Bună ziua Tatăl meu a decedat în 2007 iar mama mea 2019 iulie... Acuma noi suntem 5 copii mostenitori la apartament....dupa decesul mamei sau adunat toți ... (vezi toată discuția)