avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare imobil de catre un minor cu procurator de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare imobil de catre un minor cu procurator de fonduri

Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti cum e mai bine sa fac.

Fostul sot are o suma de 10.000 Euro. Eu am 30.000 Euro. Impreuna avem un copil minor(<14 ani).
Vreau ca aceasta suma de bani(10.0000+30.000) sa fie folosita pentru cumpararea unui imobil. Cumparator sa fie copilul minor (sa aiba nuda proprietate), uzufructar sa fie fostul sot si procurator de fonduri pentru minor sa fi eu, mama copilului. Se poate? Este legal? Este nevoie de un curator pentru minor?
Cel mai recent răspuns: stancescua , utilizator 13:22, 17 Aprilie 2014
Da, e nevoie de curator.
Ar trebui sa va sfatuiti cu un avocat in ce priveste dreptul de uzufruct. Acest drept presupune ca el poate locui acolo cu familia- sotie daca are sau se va casatori, alti copii, nestingherit pana la deces, iar copilul dvs si oricine altcineva voar sta pe afara daca fostul sot doreste.
Nu stiu care sunt relatiile intre dvs sau care vor in viitor, am vrut doar sa stiti riscul.
VA MULTUMESC FRUMOS PENTRU RASPUNS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa-mi vad copilul? ovidiuvk ovidiuvk Buna ziua! In urma unui proces de divort, fetita mea a fost incredintata mamei. Fosta mea sotie, inainte de pronuntarea sentintei prin care mi se permitea ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante Flori1967 Flori1967 Buna ziua, In anul 2006 am facut un credit de nevoi personale, unul in valoare de 30.000 ron iar cel de al doilea de 10.000 ron. Am platit 4 ani la banca, ... (vezi toată discuția)
Renuntare la pensia alimentara a minorului ce il am in intretinere este posibila? luminita_gab luminita_gab buna ziua! vreau , va rog daca se poate sa ma lamuriti intr-o problema majora atat pt mine cat si pt fiul meu minor in varsta de 7 ani! in urma hotararii de ... (vezi toată discuția)