avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Achizitie intracomunitara
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Achizitie intracomunitara

O soc.nestabilita in Romania (detine doar un depozit inchiriat pe teritoriul Romaniei) aduce marfuri in vederea constituirii unui stoc (transportul este efectuat tot de aceasta soc.)
O soc.din Romania (cod valid,etc) achizitioneaza de la aceasta soc.marfa cu taxare inversa-livrarea se face din Romania.
Depozitul este inchiriat de soc.din UE de la firma din Romania.
A declarat in D 390 achizitia intracomunitara.
Este corect?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:55, 16 Aprilie 2014
Daca marfa este venita in depozit de la o firma din UE, da.
Depozitul este doar un punct intermediar, fara personalitate juridica.
Factura probabil vine de la firma din UE ( cod valid de tva vies , presupun..)
Fizic livrarea se face din Ro, dar nu de la o firma din RO. Daca depozitul era "inregistrat" si dadea factura, atunci trebuia tva si 394...
Consider ca tranzactia e ok si e una intracomunitara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii intracomunitare intrep.individuala sain sain O intreprindere individuala inregistrata in roi achizitioneaza mere din Ungaria de la o persoana fizica cu cod valid de tva si de la o persoana fizica fara cod ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala neplatitoare de tva- achizitii ue George_I George_I Am o Intreprindere Individuala neplatitoare de TVA pentru care am obtinut un cod VIES de TVA ca sa pot presta servicii in UE. Am achizitionat cateva produse ... (vezi toată discuția)
Factura din polonia cu tva 19% MuscaAnca MuscaAnca Am primit o factura din Polonia, in lei, cu TVA romanesc 19%. Furnizorul nu are inscris pe factura cod de TVA romanesc. Codul de TVA polonez e valid in VIES. ... (vezi toată discuția)