avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este legala instrainarea autoturismului?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este legala instrainarea autoturismului?

in cazul in care un sot a semnat un contract de leasing in anul 2008 pentru un autoturism, in 2012 s-a casatorit. Lesingul s-a terminat in august 2013 iar in septembrie 2013 sotul contractant a instrainat autoturismul mamei fara sale sa spuna ceva celuilat sot. sotul a aflat in momentul in care au sosit facturile cu impozite de la primarie cu taxele.
este legal?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Aprilie 2014
razvan2014, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:16, 17 Aprilie 2014
Vehiculul a fost achizitionat inaintea casatoriei, prin urmare este bun propriu al celui care a avut contractul de leasing.
Depinde cum a fost platit leasingul dupa casatorie, daca a contribuit si celalalt sot la achitarea ratelor.

Dupa casatorie nu prea mai faci ce vrei :) .

Intr-o casnicie sunt doi, chiar daca unele bunurile sunt ale fiecaruia anterior casatoriei, regimul acestora dupa trebuie discutat impreuna, altfel ce rost mai are casnicia?

Chiar daca il dai mamii trebuie sa stie si celalalt sot despre cadou, parerea mea!

Legal este, fiind vb de un bun mobil. Puteti pretinde o suma de bani in instanta pt cat credeti ca i se cuvine celuilalt sot.
gi-jane2 a scris:

Legal este, fiind vb de un bun mobil. Puteti pretinde o suma de bani in instanta pt cat credeti ca i se cuvine celuilalt sot.

este interesat sa arate ca aceasta nu dorea o familie... in sensul normal si cel stabilit de lege nu de bani.
Daca vroia sa dovedeasca ca e egoist si lacom, poate era o dovada. Ca nu isi dorea o familie, ar trebui sa gaseasca ( si) alte dovezi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing, credite inaintea casatoriei raluka raluka In cazul in care mi-am achizitionat o masina in leasing inaintea casatoriei, este posibil ca dupa casatorie sa devina bun comun?asta in cazul in care ma ... (vezi toată discuția)
Regim matrimonial soți la a doua căsătorie, fiecare cu câte un copil: cum își pot proteja bunurile mobile și imobile, prezente și viitoare, în favoarea copiilor proprii? mon73key mon73key In cazul unei casatorii unul din viitorii soti nu are copii, dar celalalt are 1 copil major, Primul detine 1 apartament (in care vor locui) si 1 cont in banca, ... (vezi toată discuția)
Masina in lizing tiktakko tiktakko Cer ajutorul ptr a stii daca in timpul casatoriei am cumparat o masina , cu imprumut la banca, acum in timpul divortului am dreptul sa o schimb sau sa o ... (vezi toată discuția)