avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuperare cheltuieli judiciare care nu au fost ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuperare cheltuieli judiciare care nu au fost recunoscute de instanta-decizie irevocabila

Dupa ce am pierdut la fond ,in recurs din cauza decesului uneia dintre reclamante,despre a carui deces s-a aflat abia la primul termen in recurs. Tribunalul a dispus trimiterea dosarului pentru rejudecare la judecatorie, dar nu am mai platit nici o taxa.Acum judecatoria ne-a dat castig doar pentru una din cele doua cereri, a dispus sa primim o suma ce reprezenta 1/2 din cheltuieli, suma precizata in sentinta.Am declarat recurs,(desi ce am cerut nu a fost declarat ca nefondat ,dar ne-a trimis la prefect pentru obtinerea titlului). In acest recurs instanta ne-a acordat si titlul solicitat, adica ce ne-aq fost refuzat de judecatori, si ne-a mai dat ceva din cheltuieli.Paratii au declarat si ei recurs dar a fost declarat nefondat si i-a obligatla plata cheltuielilor de judecata . Verificandsuma recuperata am constatat ca ne-au fost aprobate doar 2/3 din valoarea cheltuielilior de judecata. E corect ? Ce trebuie sa facem, nu-i prea tarziu,dispozitia a fost motivata in febr. 2014 iar decizia in oct.2013, sau ca dispozitia este irevocabila.Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: janblanaru , utilizator 21:39, 16 Aprilie 2014
Analizand inscrisurile depuse in dovedirea cheltuielilor solicitate, instanta a considerat ca numai 2/3 din valoarea cheltuielilor sunt justificate, si din acest motiv a luat hotararea respectiva.
In motivarea sentintei judecatoarea precizeaza ca suma reprezinta 1/2din cheltuieli,adica proportional cu cat a acceptat din cererile noastre, desi nici cererea a doua nu a considerat-o nefondata dar,trebuia sa ma adresez prefecturii.Avand in vedere ca legea este schimbata si prevede ca trebuia acordat si punctul 2, asa cum a procedat si motivat tribunalul. Intrebarea mea este : daca au fost acordate tot ce am cerut ,de ce nu s-a acordat si total cheltuieli?Eu cred ca este o gresala de calcul pentru ca toate cheltuielile au fost bine justificate, si daca este asa ce trebuie sa fac.va multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dr. comercial monichka monichka Buna ziua.Am si eu o intrebare.Care e urmatorul pas intr-un proces in dr. comercial-fond pretentii-in care debitorul a depus recurs iar instanta,la al 4 lea ... (vezi toată discuția)
Ce temei legal sa invoc pentru un apel? cosladin cosladin Am fost sesizat de CASJ ca am de platit o suma de bani ,am contestat si s-a decis ca s-a anulat ordinal care ma oblige la plata. dupa cateva luni am fost somat ... (vezi toată discuția)
Apel cezar2017 cezar2017 Buna ziua, Am facut o executare silita pentru nerespectare program vizita minor.Debitorula fost somat si trebuie sa plateasca o suma de bani ca cheltuieli ... (vezi toată discuția)