avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema in mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema in mostenire

buna seara: bunica mea a avut un teren in urma decesului copiii au renuntat la acest teren in favoarea mamei mele dar.... inafara de 2 matusi care nu s.au prezentat la acceptarea mostenirii si nici la renuntare. mama mea acum 3 ani a decedat...iar in urma ei am ramas unic mostenitor. vreau sa fac succesiunea dupa mama dar imi este frica ca cele doua matusi la un moment dat vor dorii acel teren...la care nu s.au prezentat. nu stiu nici daca acestea au fost citate de catre notar. pot ataca succesiunea mea dupa urma mamei daca au trecut si 3 ani? mama a ridicat o casa pe acel teren si imi este frica ca acestea sa nu doresca vinderea terenului...:(

:sorry::((
pot fi invinuita de acte false daca fac succesiunea dupa mama?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: silviasil , utilizator 01:14, 30 Aprilie 2014
Pentru a scapa de acea teama de care spuneti, e necesar sa va adresati unui notar, caruia sa ii prezentati toate actele ce compun masa succesorala a defunctei - mama dumneavoastra. Acel notar o sa va explice cu certitudine tot ce se poate face pentru a fi lamurita si linistita in privinta mostenirii.
va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune alexanglia alexanglia Eu si sora mea suntem mostenitorii unei matusi care decedat,sora de mama cu mama noastra, noua revenindu-ne 1/4 din casa+teren+loc de veci.La mostenire mai ... (vezi toată discuția)
Mostenire wio wio wio wio buna ziua .matusa mamei mele a decedat acum cateva zile neavand copii sau vreun certificat de mostenire lasat la cineva .cum se poate intra in posesia ... (vezi toată discuția)
Succesiunea după 30 de ani de la decesul bunicilor? Mara77! Mara77! Buna seara! Bunicii mei din partea mamei au decedat acum vreo 25- 30 de ani, întâi bunica, apoi bunicul la ani distanță. Bunicii mei au avut 5 copii. ... (vezi toată discuția)