@tudorvaleriu
1) Multumesc pentru toate detaliile. Deci chiar daca cei de la AJPIS ofera decizia de incetare CCC in perioada cand copilul face 2 ani,e posibil sa fie de folos si adeverinta de la AJPIS in care sa rezulte ca se suspenda CCC cu o luna mai devreme.
2) Tatal copilului locuieste la tara,ia indemnizatia de crestere copil din judetul Timis,dar somajul s-a suspendat din judetul Constanta.
3) In urma cu 2-3 luni,tatal a mers in judetul Constanta,si a trecut si pe la AJOFM ca sa se intereseze ce acte trebuiesc depuse la dosar pentru revenirea la indemnizatie somaj,iar functionara de la AJOFM i-a dat o lista in care specifica ca trebuie sa mearga si la AJPIS si sa solicite DECIZIA de incetare a CCC.
4) Zilele trecute,tatal copilului a avut treaba prin orasul din judetul Timis,a trecut si pe la AJPIS, si s-a interesat de aceasta situatie,a intrebat cand trebuie sa vina dupa DECIZIE de incetare CCC,iar functionara a spus ca incepand cu data de 26 aprilie se suspenda indemnizatia C.C.,dar DECIZIA o va elibera in data de 26 Mai.(cand face copilul 2 ani). Cu alte cuvinte intre 26 aprilie si 26 Mai nu primeste indemnizatie crestere copil,dar nici somaj nu poate lua pana nu obtine DECIZIA de incetare CCC. #-o
5) Deci AJOFM spusese ca trebuie la dosar anumite acte printre care si DECIZIA de incetare CCC. Daca indemnizatia de crestere copil expira la 26 aprilie,AJPIS de ce nu elibereaza acea DECIZIE cu data cand inceteaza sau cand se suspenda indemnizatia crestere copil?
6) Trebuie sa intelegeti ca omul nu are timp si bani de cheltuit pe drumuri de Timisoara (AJPIS) pana la Constanta (AJOFM) pentru a se lamuri situatia.
NOTA:
Am inventat judetele Constanta si Timis. De fapt institutiile se afla in alte judete,care totusi este distanta intre aceste doua judete.. De aceea lucrul acesta este destul de enervant si suparator in care probabil ca o functionara dintre cele doua institutii greseste si nu e de glumit cu deplasarile,drumurile pentru rezolvarea situatiei. De aceea am expus problema aici in forum.
Oare legile acestea se contrazic intre AJPIS si AJOFM? :rtfm:
1. - Legile nu se contrazic, se contrazic functionarii celor doua institutii.
- AJPIS trebuie sa va elibereze o dovada ca vi s-a suspendat plata indemnizatiei pentru CCC.
- AJOFM poate relua plata indemnizatiei de somaj daca dovedti ca nu mai primiti indemnizatie pentru CCC.
2. In acest ultim mesaj ati reluat aceleasi probleme ca in celelalte mesaje si nu stiu ca sa va mai spun deoarece am epuizat subiectul.
3. Va puteti adresa, pe e-mail:
- ANOFM, la: anofm@anofm.ro
- ANPIS, la: anps@prestatiisociale.ro
Revin cu noil informatii. Tatal copilului a mers la AJPIS cu o cerere in care solicita decizia de suspendare findu-i necesara la AJOFM. Functionara a citit si nu stia cum sa procedeze,asa ca si-a chemat o alta colega si au discutat,apoi a inregistrat cererea si in curand se va elibera acea decizie de suspendare.
Acum intervine altceva. Pentru ca tatal reia somajul,iar mama e in continuare la munca,luna aceasta 26 april-26 Mai,pana face copilul 2 ani,nu are drept mama la stimulent de insertie ptr.o luna?
1. Stimulentul de insertie il primeste numai parintele care a intrat primul in CCC, adica tatal.
2. Daca doreste, mama poate intra in CCC in acaesta ultima luna.
- Mama nu doreste sa intre in CCC ca sa nu incurce activitatea la locul ei de munca. Este nevoie de ea acolo unde lucreaza.
- Tatal poate sa obtina acel stimulent de insertie ? Poate cumula indemnizatia de somaj care ii va reveni si acest stimulent de insertie?
Din spusele tatalui,stiu ca doar a mers la AJPIS si a solicitat eliberarea unei decizii de suspendare indemnizatie crestere copil care va fi necesara la AJOFM. In acea cerere nu a precizat sa i se dea si stimulent insertie . In aceasta situatie,tatal va trebui sa mearga din nou la AJPIS sa solicite stimulentul de insertie,sau cei de la AJPIS ii vor da acel stimulent de insertie fara sa mai faca cererea tatal?
Care-s pasii de urmat?