avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM fortat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM fortat

Buna seara ,
Am si eu o problema : este posibil sa se prezinte intr-o unitate in data de 30 apr 2009 , adica astazi ,seful direct pentru a efectua o "predare-primire" de chei , stampile , etc in lipsa primirii salariatului a unei decizii de incetare a CIM pe motivul demisiei din functie ( demisie scrisa fortat ) ,nu din unitate , si pe faptul ca conform unei adrese trimise de Resurse Umane si neprimite de salariat se inceteaza CIM cu data de 2 mai 2009 - 2 mai fiind sambata ,cu precizarea ca decizia este in mapa presedintelui si urmeaza sa fie semnata marti si ulterior trimisa ?
Rog un raspuns .
Multumesc.
Dupa cum ne relatati, este posibil. Insa nu este legal. Ati fost cercetat disciplinar cumva? Si chiar daca, decizia de sanctionare ( concedierea) produce efecte de la data comunicarii acesteia salariatului.
Buna seara ,
Am fost chemata la o intalnire in data de 24.03.2009 unde am fost supusa unui tir intreg de amenintari : echipa nu ma vrea, nu sunt realizari ale unitatii , din cauza mea au fost cereri de demisii in unitate , etc si am fost " fortata" sa scriu o demisie : demisia din functie incepand cu data de 2 mai 2009 , intre timp a inceput o corespondenta intre mine si conducere , iar astazi am aflat ca a plecat de la Bucuresti in data de 28.04 o oadresa catre mine prin posta , nu am primit-o inca , unde ca raspuns mi se spune ca institutia nu e de acord cu revocarea demisiei si ca urmare incepand cu data de 2 mai se incheie CIM cu institutia ,urmand sa primesc decizia de incetare ulterior .
Stiu ca fara aceasta nu pot sa merg in instanta , am solicitat acest lucru dar mi s-a comunicat ca nu mai sunt salariat din 2 mai 2009 .
Multumesc.
Am inteles acum. In acest caz, asta e. Asteptati decizia de incetare a contractului in baza demisiei pe care ati scris-o. daca aveti dovezi sau martori ca acea demisie a fost scrisa "fortata" fiind de ceea ce ati descris mai sus, puteti contesta decizia in termen de 30 de zile calendaristice de la primire la instanta. instanta competenta este tribunalul pe raza caruia domiciliati. daca nu aveti dovezi, recunoasteri directe sau indirecte ( care sa reiasa din corespondenta purtata) ale patronatului ca v-au fortat sa demisionati... nu mai aveti ce face. imi pare rau, insa ce sa spun? pe viitor fiti mai tare! succes@
Buna tuturor ,
Revin cu o intrebare : daca CIM inceteaza cu data de 2 mai 2009 , nu am primit inca decizia de incetare a CIM , din discutiile avute cu conducerea am inteles ca va mai dura pana primesc aceasta decizie eu de fapt mai sunt sau nu salariata a institutiei , conform Codului Muncii incetarea activitatii nu incepe de la data primirii deciziei ?
Multumesc.
Avand in vedere ca v-ati depus demisia, deci nu este o concediere la initiativa angajatorului, contractul dvs de munca inceteaza la expirarea preavizului. decizia va trebui inregistrata de angajator in maxim 5 zile de la emitere, si apoi veti primi un formular si dvs cu care veti merge la ITM si va veti lua carnetul de munca.

Alte discuții în legătură

Decizie incetare contract de munca vreau_sa_stiu vreau_sa_stiu Buna ziua!Ce se intampla daca angajatorul nu doreste sa-mi elibereze decizia de incetare a cm? Demisia am trimis-o prin fax si am si martori.Va multumesc! (vezi toată discuția)
Concediere victor2302 victor2302 Salut, Sunt salariat la o firma de retail din bucuresti, pe o functie de conducere (sef departament). Acum o luna am avut un conflict cu directorul ... (vezi toată discuția)
Demisia si concediul medical ginablonduta ginablonduta am semnat o demisie cu acordul partilor pe data de 02.03.2009 dar incetarea contractului de munca incepe cu data de 01.04.2009.mentionez ca am fost fortata sa ... (vezi toată discuția)