avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Modalitati de incasare a sultei din 2010
Discuție deschisă în Executare silită

Modalitati de incasare a sultei din 2010

Modalitati de incasare a sultei din 2010
Buna ziua
Sulta care trebuia platita in sept 2010 - ramine aceiasi si in april 2014?
- Nu se recalculeaza?Risc,accidente,deces,schimbari monetare,,pierderi,o dobinda,penalizari intirziere ?
- Stiu ca un imprumut la orice banca- are,suporta,se aplica - dobinda la imprumut pe an.,. La sulta aceasta - ? Ea raminea aceiasi si in sa zicem 2015 ?
- Nu i-mi spune - absolut nimeni - nimic,,si mi se pare tare ciudat.
- Sint anuntat prin email pe 16.04 ca pe 18.04 2014/vineri,zi scurta pt banci la ora 12,00 sa ma prezint la B E J pt - a incasa debitul/sulta//
-Cred ca plata se va face,dar undeva este - capcana = si vineri,si la 12,00 plus saptamina cu - PASTELE plus alte ciudatenii.Doar sa merg - la dl Executor,,in alta localitate( pt mine = cca 3/4 ore) sa ma enervez,sau sa ma cert - tare/cit as fi de calculat de astazi. si sa intru in capcana.
- Nu detaliaza nimeni = se face plata miine interbancara,,noi avem dovada platii,o prezentam dlui executor,,creditorului,acesta = opreste,ridica executarea,sau - pronunta - dosarul incheiat prin - incheiere
- Unde este capcana ? Caci nu cred ca am semnat( poate am uitat) cu dl Executor - vreun Contract de Prestari servicii ? Sau deja am fost - inselat cind - am prezentat - Certificatul Fiscal/Intabularea pe bunul partajat in pierdere pt o SULTA - fara mare importanta ?Urmarea mai mult - Intabularea - decit alte chestii?
Va multumes mult
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:47, 20 Aprilie 2014
Nu e nicio capcana si veti incasa sulta asa cum s-a stabilit, ati fi putut cere dobanda legala care e destul de mica, insa aveti o problema ca dreptul dvs la actiune s-a prescris, mai precis si sulta aia v-o da prin bunavointa ca nu mai puteti executa silit pt acea suma de bani. Dreptul dvs se prescrie in 3 ani de la data cand se naste dreptul dvs de a executa silit, adica din septembrie 2010, asa ca din sept 2013 dreptul dvs e prescris daca nu ati facut acte de intrerupere a acestui termen.
De ce vi se da totusi acesti bani ? Pt a radia sarcina din cartea funciara fara sa se mai adreseze instantei care sa constate ca dreptul dvs e prescris.

Paste fericit si sanatate/
Va multumesc sincer pt amabilitate,timp,ajutor si bunavointa dvs
1) Nu este = bunavointa, In sept 2009/la depunere acte partaj/chemare in judecata unde solicita atribuire imobil si promite( plata sultei,=minte/minciuna),
- 2)In sept 2011/terminare Fond,instanta atribuie incorect imobilul cu plata sultei promise,,fara a preciza data/viclenia Instantei,sau INSELACIUNE a instantei( in 2020,in 2025, 2030 = cutremur,deces,schimbare monetara,razboi/instabilitate gen Ucraina etc,,precizind numai suma)
- Practic nu este sept 2010,,pt acei 3 ani( 2010 am scris eu gresit),, este corect= terminare Fond sept 2011 si terminare contestatie in anulare = april 2013,
- 3)Deci 3 ani incep a curge din sept 2011= pronuntare Fond ((april 2012/terminare Apel,,, dec 2012= terminare Recurs,,,april 2013 pronuntare Contestatie.
- 4)Bunavointa nu este pt ca eu consider ca m-am incadrat la termenul cu cei 3 ani = Sentinta Fond/sept 2011 si depunere cerere de executare in iunie 2013/1 an si 9 luni, iar cistigatorul partajului= vinde in ultimii 3 ani( vinzare falsa/falsa insolventa prin BNP/notar,fara bani= tata/fiu,,mama/fiica) doua imobile/singur proprietar si nu are bani de plata sultei,,decit fortat/prin executare silita.rn
- 5)Cred ca din cauza = tepelor,,inselaciunilor pe toate liniile,nemeritate( un exemplu = Sentinta Fond = atribuie imobilul,,pt ca = a)a obtinut venituri/(inselaciune = si gunoierul aduce venituri,si femeia de servici,angajata aduce venituri,dar nu -economii pt trei - pt sase imobile si b) a participat la ""SUSTINEREA " familiei= aceste 2 subpuncte au adus -ECONOMII pt cumpararea de bunuri/ inchei exemplul de inselaciune a Instantei)),a bunavointei mele din ultimii 20 ani,a starii de nemultumire - nu am putut fi clar
- 6)Apoi Incep executarea prin BEJ in iun 2013,iar in ,in sept 2013,dupa depunere cerere executare,deci in sept 2013= Debitorul vinde obiectul partajat la care trebuia platita sulta/deci in timpul executarii silite.rn
-.7)Capcana am incasat-o = cred ca a fost =a) ori dovada intabularii/certificatul fiscal,,ori b) semnare de Creditor in 17.04.2014 a- unei cereri de plata a sultei in " CONT DE CONSEMNARE,, art 563 Cod Proc Civ,, cont de consemnare,si ORDINE DE PREFERINTA = care cer/cere minim alte 15 zile max alti ani,,cu plata la cheremul executorului/care a facut tot timpul joc dublu si a tras de timp cit a putut de mult... rn]
- 8)Oricum ,m-am dus DEGEABA in 17.04.2014 ,pt o cerere plata sulta in cont de consemnare(((o mie de ginduri,mi-am stricat toata ziua= de la 11,00 la 15,00,pt a semna o cerere de plata a sultei in a)"cont de consemnare"" si b)ordinea de preferinta/
- 9)Capcana = cererea de plata a sultei in cont de consemnare ((neprezentata in ultimele 10 - 12 luni,pt a putea fi studiata in liniste,,ci in ultima ORA,cind eu tot timpul intrebam = ce etape au fost si ce etape mai urmeaza/care si cite etape mai sint/urmeaza,,iar nimeni nimic,,decit ? )),,a) CONT DE CONSEMNARE care mai vrea,mai cere ,mai doreste un min alte 15 zile,,maxim neprecizat= 1 - 3 ani? si b) ORDINEA DE PREFERINTA cu plata tuturor datoriilor/prima data iar apoi "U R M I N D" a fi platita sulta.in urmatorii ani,daca s-o putea,,daca nu incepe razboiul. Deci o puteam semna in ultimul an de cind am dosar la
B E J,calm,citita,si documenta adica= neglijenta, superficialitate,tragere de timp si sau=inselaciune.
In sept 2011/terminare Fond,instanta atribuie incorect imobilul cu plata sultei promise,,fara a preciza data/viclenia Instantei,sau INSELACIUNE a instantei( in 2020,in 2025, 2030 = cutremur,deces,schimbare monetara,razboi/instabilitate gen Ucraina etc,,precizind numai suma)

Iar aruncati cu vorbele si faceti acuzatii cand nu e cazul. Daca nu exista un termen stipulat in hotarare, se poate pune in executare imediat, adica scadenta e la data terminarii procesului.
Decât să vă faceți nervi, să vă pierdeți timpul și banii pe drumuri și oricum să nu înțelegeți nimic, poate mai bine era dacă vă angajați un avocat care să vă explice despre ce e vorba.
Paste fericit si sanatate

Am inteles perfect,,si va multumesc mult pt toate mesajele ,raspunsurile si ajutorul dat,primit de subsemnatul.
Cit priveste - angajarea unui avocat - toata lumea stie acest lucru,,,dar poate - nu am bani de piine/.Am 59 ani,,am studii superioare de subinginer - din 1982,terminate,cazier curat/fara condamnari,puscarie,,si nu gasesc loc de munca decit ca paznic/agent paza, si cam scirtie incheieturile cind ma incalt cu ciorapii.
Nu loc de munca ,nu somaj,,nu pensie,,nu chirie,,si nici vinzare la 50 % sau 40 % din pret corect al uni imobil sau un intravilan Eforie Nord/puse in vinzare)si apoi = NU AM PT CINE MUNCI,CUI LASA.= la hotii care m-au furat - nu las,, iar rudele - ma cunosc - daca le dau,,o data pe an daca vin - vin sa ceara,cu caracter- nerambursabil.. Sa merg sa muncesc = in ploaie ,in frig,sa ma inbolnavesc - pentru? - pentru a lasa,a ramine la altii ? Voi vinde - in pierdere,,la jumate din pret sau la 40 % din pretul corect - cum ma roaga altii - si ma voi descurca singur - in urmatorii 10 ani/cit voi mai trai,,fara alte chinuri,,boli,sau umilinte = functie,grad,cariera,distruse..
Nu s-a vindut nimic,,ce oferte de cumparare am primit la anunturi - au fost "murdare" si am refuzat,,si drept urmare,,am fost nevoit sa fiu - fara avocat

Alte discuții în legătură

Executare silita = etape,,durata ContSters124097 ContSters124097 Buna ziua, Respectuos - va rog mult - raspunsul la aceste - intrebari,anomalii,ciudatenii = [editat] 2) Cit mai dureaza,,va mai dura - pina la final ... (vezi toată discuția)
Importanta incheierii de sedinta - dezbateri - fond. este corp comun cu sentinta? sudurluk55 sudurluk55 Buna ziua,, Respectuos va rog mult - daca se poate raspunsul la urmatoarea intrebare = IMPORTANTA - Incheierii de sedinta - DEZBATERI -Fond- din 14 sept ... (vezi toată discuția)
Perimare executare silita palina012003 palina012003 buna ziua, am detinuta un autovehicol in leasing pe o sc pe care am cesionat-o. noul asociat nu am mai platit decat vreo 3 rate din cele 40 si s-a facut ... (vezi toată discuția)