avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am o problema cu contestarea unei amenzi
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am o problema cu contestarea unei amenzi

Buna ziua am contestat o amenda de 200 lei la judecatoria sectorului 1 , mi au trimis o cerere sa precizez intimata nu am stiut ce inseamna si nu am depuso , mi- au anulat contestatia cu termen de 15 zile sa depun pt reexaminare , am depus cererea de reexaminare si cu cererea de intimata , nu am platit taxa de 20 de lei dupa ce am depus cererea de reeaminare ca m am decis sa renunt deoarece mi am dat seama ca e prea complicat si acum m ai venit acasa ca am de 400 lei de platit adica dublu la amenda , ce pot face in situatia asta, adica ok am pierdut dar sa platesc dublu mi e pare aberant deoarece amenda a fost luata total aiurea ca am injurat un taximetrist cea ce nu am facut .
Si vad pe site ca am sedinta la ora 8:30 pe 08.05.2014
Materie: Contencios administrativ şi fiscal
Obiect: reexaminare anulare cerere

Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 07:49, 19 Aprilie 2014
Din pacate in acest moment este putin cam prea tarziu. Puteti incerca sa achitati suma de 20 de lei si sa mergeti sa va sustineti cererea de reexaminare., dar sansele de castig sunt destul de mici avand in vedere ca nu ati indeplinit obligatiile stabilite de instanta,.
In continutul procesului verval de contraventie este mentionat ca daca nu este platita la timp amenda aceasta se va mari, asta din cate stiu eu. Este de preferat ca atunci cand se intampla sa platiti amenda si apoi faceti contestatie, iar in situatia in care castigati vi se restituie suma, in caz contrar veti ajunge sa platiti dublu.
Nu s-a marit nimic, dvs aveati amenda de 400 de lei si doar daca plateati in 48 de ore, plateati jumatate, adica 200.
Ati putea contesta executarea, insa o faceti degeaba in final pt ca dvs vi s-a anulat contestatia n-o sa aveti succes cu cererea de reexaminare.
Neprecizand intimata si neplatind taxa de timbru cererea dvs a fost in mod legal anulata.

Cererea de reexaminare nu va avea succes, deoarece in mod legal a fost anulata cererea initiala si asta se apreciaza in concret prin reexamninare.

Din pacate, termenul pt contestarea amenzii a trecut astfel ca dvs nu mai puteti introduce o noua cerere cu acelasi obiect.

Astfel ca va trebui sa platiti amenda mentionata in PV de contraventie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plângere anulatã, cerere de reexaminare remuss25 remuss25 Buna ziua am primit o amenda de la politie sectorului 1 pt ca am injurat un taximetrist si am depus contestatie la judecatoria sector 1 , am primit acasa la ... (vezi toată discuția)
Procedura depunere contestatie proces verbal hordymulberry hordymulberry Buna ziua. Am format cererea de contestatie a unui proces verbal. Care este procedura ? Merg la judecatorie, o depun. Ce alte taxe trebuie sa achita ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala titiana02 titiana02 cale de atac impotriva incheierii de reexaminare. am platit taxa de timbru dupa citare in procedura de regularizare insa am scris nr.dosarului in loc de 2716 ... (vezi toată discuția)