avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Modificare comisionare prestari servicii intre PFA si ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Modificare comisionare prestari servicii intre PFA si SRL in perioada contractului,cu impunerea modificarilor retroactiv.

Ca PFA,am incheiat un contract de mandat pentru prestari servicii cu o alta firma.Contractul este incheiat pentru 1 an si avea stabilita o grila de comisionare pentru serviciile prestate.Dupa 2 luni si jumatate firma respectiva vine cu un addendum care modifica grila de comisionare reducand comisioanele la 60% si impune aplicarea acestuia cu inceputul lunii in curs.Impunerea se face si cu amenintarea rezilierii contractului.Cand se infiinteaza PFA la Finantele Publice se depune un estimat in functie de care se platesc taxele.Acum estimatul este mai mare decat veniturile,dar taxele fiind platite timestrial s-au platit deja sumele impuse.Este legal sa fie facute modificari de comisioane fara negociere si cu impunerea lor retroactiva in perioada de valabilitate a contractilui?
Cel mai recent răspuns: vs99teo , utilizator 07:30, 19 Aprilie 2014
Puteti sa depuneti o D220 rectificativa in care sa bifati in partea de sus a formularului la 1. Recalcularea platilor anticipate *) si cu noul venit estimat recalculat la noua situatie.
Ultima modificare: Vineri, 18 Aprilie 2014
george-neagu, moderator
este legal daca exista clauza in contract in acest sens...
cat despre partea fiscala- aceasta se ajusteaza in functie de veniturile realizate, deci nu puteti invoca acest argument in sustinerea cauzei.
In contract nu este prevazuta clauza de modificare a bazei de comisionare si cu atat mai putin sa fie aplicabila retroactiv.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare pfa si recuperare bani v_florina v_florina Buna ziua, La mijlocul acesti an am infiintat un PFA pe care am declarat veniturile aferente. Din cauza unor schimbari, nu am mai incasat veniturile ... (vezi toată discuția)
Pfa neplatitor de tva androceul1948 androceul1948 Buna ziua, PFA ,am contract de colaborare,ce declaratie depun la fisc,si ce impozite platesc ca angajat.Impozitul pe venit ,sanatate ,somaj sunt retinute la ... (vezi toată discuția)
Nu pot inceta contractul de inchiriere... indii indii Daca inchiriez apartamentul meu proprietate personala unei alte persoane pe o perioada de 17 ani si Finantele imi emit decizia de plati anticipate pentru anul ... (vezi toată discuția)