Salutare tuturor!!!Am si eu o mica poveste de zis si as vrea daca se poate sa-mi raspundeti urgent.
Sa incep......Acum cateva luni un prieten de al meu a cumparat o masina de la un om.Actele masinii au fost facute ulterior pe numele prietenului meu dar masina a luat-o de la adevaratul propietar din prima zi de cand a vazut-o.Neavand permis de conducere prietenul meu a optat sa-i conduc eu masina o perioada de timp.....Cat timp am condus-o nu am avut nici incident rutier cu ea.Dupa o anumita peroada de timp eu m-am certat cu acel prieten si nu i-am mai condus masina.Acu cateva zile tatal prietenului meu a venit la mine cu o hartie in care scria precum ca masina a fost surprinsa cu viteza de 64km/h in localitatea Cosereni jud. Ialomita,in final ca e de platit o amenda,puncte penalizare si in caz ca nu el a condus-o(proprietarul adevarat) avea optiunea sa treaca acolo numele cui a instrainat-o.Aceasta instiintare era pe numele propietarului.El a venit la mine sa zica sa-mi scriu eu datele acolo ca cica in acea perioada eu am condus masina....si eu am zis ca nu e adevarat si sa rezolve el chestia asta cu proprietarul,pe numele caruia era si instiintarea.Acum m-a sunat prietenul meu ma sunat si mi-a zis ca tatal sau s-a dus la tribunal si ca o sa-mi vina instiintare acasa ca cica >>>ACUM E IMPORTANT
@george87
Sunteti confuz si nu relatati nici evenimentele corelate in timp, nici finalul "povestioarei".Daca s-au facut actele , de ce a mai venit instiintarea pe numele proprietarului?Indicati datele precise privind perioadele :cumparare,conducere pt. prieten, data contraventiei.
Incidentul rutier putea fi depasirea limitei de viteza inregistrata pe radar fix, fara sa stiti ca ati fost inregistrat, decat la primirea p.v.(cum de fapt s-a si intamplat)Functie de unghiul iin care s-a facut poza,s-ar putea sa va recunoasteti la volan.
Din relatarile dvs. nu prea se intelege mare lucru.
Fiti mai explicit.
Spuneti ce doriti in mod concret.
Cred ca este vorba de un radar fix, si proprietarul s-a trezit cu un proces verbal de contraventie.
Daca exista un inscris sub semnatura privata, prin care adevaratul proprietar instraineaza autoturismul, acel inscris poate servi in instanta, avand in vedere ca este trecuta si data incheierii chitantei. De asemenea din chitanta trebuie sa rezulte ca predarea autoturismului s-a facut la acel moment.
In procesul verbal de contraventie este trecuta data savarsirii contraventiei, verificati daca la acea data ati condus dvs.
faceti dovada ca in acea zi erati intr-o alta localitate.
Av.Werbic Stefania