avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire 5/8 dintr-o casa dar nu pot inchiria partea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire 5/8 dintr-o casa dar nu pot inchiria partea mea

Buna seara si Hristos a inviat.Am primit o cota parte de 5/8 din anul 2008 in baza unui certificat de mostenitor,iar o alta familie are 3/8 in baza unui certificat de legatar intrucat l-a mai ajutat pe propietar la nevoile casnice,acesta nefiind nicio data casatorit.Familia care are 3/8 din imobil locuieste in acel imobil din anul 1992.Casa este din anul 1950,a ajuns intr-o stare de degradare avansata.Este pusa la vanzare din 2008,iar cei care stau in imobil vor sa vindem casa cu sume care depasesc pretul pietei imobiliare cu mult.Am vrut sa ies din indiviziune dar datorita vechimii locuintei si amplasarii camerelor de tip vagon, e imposibil sa se faca corest indiviziunea si nu merita sa intru in proces.Le-am spus sa-mi elibereze partea mea asa cum cred ei,ca sa pot macar inchiria .Nu vor sub nicio forma sa primeasca alte persoane acolo.Intrebarea mea e,daca ii dau in judecata si ii pun sa plateasca o chirie modica la cursul pietii,pe ultimii trei ani,intrucat am inteles ca restul perioadei se prescrie,am vreo sansa sa castig? Din 2008 si pana anul trecut le-am platit impozitul la casa conform cotei parte de repartizare.Am informatia ca vara baga sezonisti iar eu platesc impozitul.Va multumesc anticipat pentru un eventual raspuns.
Nu cred ca puteti fara un proces si nu puteti cere din urma chirie, ci de la data la care ii puneti in intarziere.
Trebuie vazut in ce mod va interzic sa va folositi de pareta dv. de proprietate, aveti chei, puteti intra acolo? I-ati somat, notificat pentru ceva?
Nu,nu am chei.Pot intra in curte numai daca sunt ei acasa.

Tocmai asta era intrebarea.Daca deschid un proses ce sanse am?Nu am vrut un raspuns mai amplu,de consultanta.
romulusstefan a scris:
Am vrut sa ies din indiviziune dar datorita vechimii locuintei si amplasarii camerelor de tip vagon, e imposibil sa se faca corest indiviziunea si nu merita sa intru in proces.

Pai ziceati dv. insiva ca nu merita, eu va spun ca fara proces nu aveti cum sa va folositi partea daca nu va lasa...
Incercati o notificare inainte, o mediere, poate va intelegeti inainte de proces. Si intai puneti-i in intarziere ca sa puteti cere daune de la o data certa, cat mai rapid... si daca va intelegeti puteti renunta la ele, daca nu, macar aveti ce solicita mai consistent in instanta.
Ce sanse aveti depinde de ce exact doriti, impartirea in natura, vanzarea etc.? Depinde de cum arata imobilul, de posibilitatile reale de impartire...

Va multumesc pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Obligatia de a face in noul cod civil ConstantinNASTA ConstantinNASTA Faţă de vechiul cod civil,în accepţiunea dvs., cum este tratată în noul cod civil \" obligaţia de a face\" ? (vezi toată discuția)
Cati ani e valabil un contract de vanzare cumparare facut de mana cu martori chana chana si daca dupa expirarea contractului de vanzare cumpare tranzactia este considerata nula?,,va multumesc (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare cumparare din 2008 nefinalizata pina la data actuala COMAN IULIAN COMAN IULIAN Buna ziua, Am o promisiune bilaterala de vanzare cumparare din 2008 a unui teren extravilan facuta de tatal meu care a decedat in 2018. La obiectul ... (vezi toată discuția)