avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Pentru o solutie favorabila la CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Pentru o solutie favorabila la CEDO

Chiar daca o cerere CEDO a fost decisa ca inadmisibila , datorita existentei in Conventie a altor ART , se poate face o alta cerere , pe baza lor , cu referire la incalcarea depturilor si libertatilor omului la cae s-a facut referie in carerea inadmisibila ? Sau , se poate face o alta cerere , in baza unui alt ART. din Conventie folosindu-se argumentele " vechi " alaturi de altele " noi " ,?
Stimat forumist,

Evident, nu.

O nouă cerere nu poate fi bazată pe argumentele deja arătate. Mai mult decât atât, dacă situația faptică a fost descrisă și raportarea la dreptul Convenției greșit făcută, dar cererea ar fi fost admisibilă pe situația expusă, mai mult ca sigur că s-ar fi aplicat principiul ,, jura novit curia,, adică judecătorii CEDO ar fi calificat corect în drept, cum s-a mai întâmplat, de altfel, în numeroase precedente.

Deci, nu.

Cu stimă.
Ultima modificare: Luni, 21 Aprilie 2014
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Foarte important: pronunțarea deciziei de inadmisibilitate în cazuri legate de legea 221/2009 andreigrigoriu andreigrigoriu Stimați forumiști, [b] [i]Consider că îmi revine dureroasa, pentru mine, datorie de a vă prezenta Decizia de inadmisibilitate pronunțată ... (vezi toată discuția)
Exceptie ionu roman ionu roman daca reclamantul si-a intemeiat actiunea pe o lege abrogata ce exceptie pot invoca? multumesc (vezi toată discuția)
Temei de drept eronat- cum procedeaza instanta? rechi1958 rechi1958 daca intr-o chemare in judecata s-au prezntat faptele sda spunem asa dar reclamantul a indicat gresit articolul de lege , judecatorul face automat referire la ... (vezi toată discuția)