avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Motocicleta vanduta fara acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Motocicleta vanduta fara acte

Buna ziua!Am o problema la care va rog sa ma ajutati sa gasesc o rezolvare!
Deci sa incep cu inceputul! Cineva si-a cumparat o motocicleta(honda cbr) din strainatate,a adus-o in tara dar nu a inmatriculat-o. Persoana respectiva a ramasa fara motocicleta dupa ce i-a dat-o cuiva in schimbul unei datorii(fara sa-i dea actelel doar un contract vanzare cumparare de mana),acea persoana a vandut motorul mai departe,tot la fel doar contract de vanzare cumparare de mana,dupa motocicleta a ajuns la un alt cumparator care a luat-o fara nici o hartie. Acum intrebarea mea era daca eu cumpar actele de la persoana aia care a adus motorul din strainate,pot sa ma duc impreuna cu politia sa-mi iau motocicleta acasa(stiu unde sa afla),pe care am acte.Din punct de vedere legal ma refer.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 15:47, 23 Aprilie 2014
Conform legii, cel care a adus motocicleta in tara in momentul vanzarii, avea obligatia pe langa contractul de vanzare cumparare sa inmaneze si actele motocicletei. Cumparatorul il poate da in judecata pe vanzator pt faptul ca nu a inmanat actele. Daca intre toti ceilalti au existat contracte de vanzare cumparare, este totul legal.

Nu inteleg cum sa cumparati actele motocicletei? Daca cumparati actele, va trebui sa va judecati cu cel care detine bunul, pt ca nu puteti sa spuneti politiei ca bunul va apartine, atata timp cat au existat mai multe contracte de vanzare cumparare( acele chitante de mana, sunt recunoscute in instanta). Ce motivati politiei sa va insoteasca sa luati bunul omului, pt care a platit niste bani, plus ca banuiti ca nu are niciun act.

Daca motocicleta a fost vanduta lui X si Y in baza unor contracte de vanzare, aceia sunt in masura sa va vanda motocicleta, nu cel care detine actele. Eu inteleg ca cel care a vandut prima data in contul unei datorii, acum incearca sa vanda acelasi bun, altei persoane, trageti concluzia singur daca este legal asa ceva...

Aceasta motocicleta ca sa fie inscrisa in circulatie, la impozite si taxe, va trebui sa obtineti certificate fiscale de la toti cumparatorii, inclusiv de la cel care detine actele.
Ultima modificare: Luni, 21 Aprilie 2014
gmancila, utilizator
gheorgheradu
a scris:n
pot sa ma duc impreuna cu politia sa-mi iau motocicleta acasa

Aveti calitatea si puteti proba in conditiile legii organelor de politie ca motocicleta va apartine ?
Cum a ajuns motocicleta in posesia altei persoane ,fara acordul dv ?
Nu pot proba legal asta,dar nu ar fi logic ca persoana care detine actele sa fie si propietarul de drept al motocicletei?
Eu stiam ca contractele de vanzare cumparare facute de mana nu prea sunt valabile. Si ma mai gandeam ca eu daca am toate actele pe ea,ar fi logic ca e a mea,nu? Poate eu vad diferit lucrurile.Va multumesc
Chitantele de mana sunt recunoscute in instanta. Atata timp cat aceea motocicleta a fost deja instrainata de cel care a adus-o, prin contract de vanzare cumparare perfect legal, eu cred ca el face o ilegalitate vanzand actele altei persoane, tinand cont ca trebuia sa le inmaneze cand a facut vanzarea in contul datoriilor. Dvs, le vedeti logice cele expuse, pt ca va doriti motocicleta, dar legal nu va sfatuiesc sa va implicati sa cumparati ceva care nu are cum sa va apartina vreodata..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere motocicleta mariush mariush In anul 2002 am vandut o motocicleta FARA a face actele de vanzare-cumparare.Cumparatorului i-am inmanat si toate actele motocicletei,notandu-mi datele ... (vezi toată discuția)
Motocicleta cumparata si depistata apoi ca fiind furata.....ce este de facut? CONSTANTINCINTAR CONSTANTINCINTAR Buna seara, Am nevoie de o sugestie in legatura cu urmatoarea problema: In februarie 2010 am cumparat (contract de vanzare-cumparare la un birou de copiat ... (vezi toată discuția)
Buna. numele meu este cristian. am si eu o problema si sper sa ... Petru-Cristian Petru-Cristian Buna. Numele meu este Cristian. Am si eu o problema si sper sa gasesc o rezolvare. De vreo 2 ani (2021) am achizitionat o motocicleta cu tot cu acte (carte, ... (vezi toată discuția)