avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deces cu datorii la o banca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deces cu datorii la o banca

Buna ziua as dori sa va pun o intrebare.
Mami in 2011 a facut un credit de nevoi personale de 15000 lei din care sa achitat retragand din pensie 1/3 pana in data de 17aprilie 2014 in data care a decedat. Acum eu nu mai am cum sa platesc in continuare, sunt singura mostenitoare. Mami a mentionat ca are si un apartament dar nu a facut ipoteca, nu as vrea sa raman fara apartament si cu creditul pe cap. Mami a mai avut cateva ne placeri din partea banci cand nu a mai putut plati o vreme din cauza boli.... nevoie de tratament si cei de la banca au trimis un executor judecatoresc! sa rezolvat pe moment treaba ca retrage din pensie o treime in fie care luna. acum ca a decedat as vrea sa stiu ce pot sa fac sa nu fiu executat silit . Ajutati-ma :frantic: va rog cu un sfat! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 09:10, 28 Aprilie 2014
Nu prea aveti ce face, decat eventual sa nu deschideti inca succesiunea. Pt ca atata timp cat nu aveti un titlu de proprietate asupra imobiilului nu il pot executa.

Oricum acceptarea mostenirii se face atat cu activ, cat si cu pasiv, insa in limita activului succesoral.

Crediitul nu avea si o asigurare?
Buna ziua si condoloeante.
Nu prea aveti cum sa primiti din mostenire numai "plus"-urile, fara sa preluati si datoriile.
Adica: daca acceptati mostenirea dupa mama dvs., o acceptati cu totul, cu bunuri si cu datorii.
Faptul ca mama dvs. nu a ipotecat apartamentul nu are prea mare importanta - tot trebuie sa platiti creditul si daca nu il veti plati, se va trece la exeutarea silita.
Mama era deja in executare silita. Datoria va tot creste si aveti tot interesul sa platiti, altfel ramaneti fara casa.
Vindeti apartamentul, luati altceva mai mic si platiti la banca daca va permite valoarea imobilului.
este 100% daca nu deschid succesiune nu se atinge banca de apartament nu poate sa il ia executorul?:sorry:

Alte discuții în legătură

Dezbaterea succesiunii unei persoane decedate care era coplatitor la un credit djpedros djpedros Buna ziua, Mama mea a decedat anul trecut si dorim sa facem dezbaterea succesiunii. Ea era si coplatitor la un credit de nevoi personale cu ipoteca ... (vezi toată discuția)
Mostenirea roxicutza86 roxicutza86 buna ziua.tatal mea a decedat acum 2 luni,iar in urma decesului a lasat 2 credite la o societate nebancara< unul e card de credit,iar celalalt e card de ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la mostenire roxicutza86 roxicutza86 tatal meu a murit acum 3 luni lasand mostenire doar 1 apartament ai carui proprietari sunt parintii mei<defunctul si mama in viatza>.acest apartament este ... (vezi toată discuția)