avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren si drepturi succesorale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren si drepturi succesorale

Buna ziua. Ma aflu in situatia de a cumpara un teren . Pe langa acesta vanzatoriimai vor sa vanda si drepturile succsorale pt alt teren pt care nu au acterle in regula fiind pe numele bunicului ,ei avand succesiune facuta dupa tatal lor. practic eu cumpar drepturile pe care le au de la tatal lor asupra terenului bunicului. bunicul a a avut 3 copii decedati toti dar nepotii nu au tinut legatura fiind prin tara si strainatate. Cum procedez eu ca sa intru in posesia terenului dupa ce cumpar drepturi succesorale ? In ce conditii pot obtine toata surafata tinand cont ca cumpar drepturile pt 1/3 din suprafata:P
Cel mai recent răspuns: murinhio25 , utilizator 17:29, 24 Aprilie 2014
Trebuie vazut intai ce drepturi au cei care va vand... cine a acceptat ce succesiune etc.
AVLIL a scris:

Trebuie vazut intai ce drepturi au cei care va vand... cine a acceptat ce succesiune etc.

Cei care vand reprezinta mostenitorii unei parti de 1/3 legala. Terenul este al bunicului lor decedat in timpul comunismului. Acesta figureaza cu terenul la primarie. Nimeni in afara de cei care imi vand drepturile nu sau interesat de acest teren. Unde ar trebui sa ma interesez eu? Cum ar trebui sa procedez ? Pe o parte au acte si mi.l vand fara probleme.
Va multumesc
Nici o parere?
Daca au in acte 1/3, cum nu au acte? Nu inteleg nimic.
Luati actele si mergeti la un avocat, ca eu una nu pricep daca exista acte si ce acte exista.
Au acte pe un teren in acceiasi parcela cu celalalt. Si terenul provine tot de la bunicul lor. Apoi sunt mostenitori pe 1/3 din terenul aflat in momentul de fata pe umele bunicului deoarece bunicul a avut trei copii iar ei sunt mostenitorii unuia din ei. Ei vor sa imi vandaterenul pe care au acte si cota ce le revine din celalat teren. Dar cota nu se stie care va fi si nu stiu cum sa procedez eu . Va multumesc pt raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme teren agricol, partaj succesoral fara cadastru rania1983 rania1983 buna ziua, sper din suflet sa primesc un raspuns lamuritor din partea dvs. Cum pot rezolva o situatie a unor terenuri agricole astfel: Titlu de proprietate ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren intravilan PopescuDanutzTeo PopescuDanutzTeo Buna ziua tuturor. Ok sa va explic situatia ... ...este vorba de un teren intravilan pe care matusa mea doreste sa-l vanda. Mentionez de la inceput toate ... (vezi toată discuția)
Mostenire,succesiune ,acte de proprietate lory29 lory29 va rog sa ma ajutati am fost la 4 notari pana acum si nu se potrivesc parerile am mai multe situatii : 1) 8 ha teren arabil cu titlu de proprietate pe ... (vezi toată discuția)