avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie

Buna ziua si Hristos a inviat!
Am si eu o problema, pe care nici macar nu stiu daca o pot numi problema, doar ca masura de precautie. Am lucrat timp de un an intr-un studio de videochat la cuplu. In acest timp s-a legat o prietenie foarte stransa intre mine si proprietarul studioului. In decurs de un an proprietarul mi-a vandut un laptop, un televizor LCD si o masina, toate acestea valorand in jur de 16000 RON si fiind trecute pe un caiet de datorii al proprietarului. Am achitat din aceasta datorie pe parcurs partial 6000 RON, urmand sa-i achit si restul datoriei. Intervenind niste discutii intre noi, banale, in ajunul pastelui proprietarul m-a concediat fara nicio explicatie concludenta. Acum ma tot preseaza cu datoria ramasa, prin intermediul apelurilor telefonice. Suma de 10000 RON este exorbitanta pentru un job cu un salariu minim pe economie. Tin sa mentionez ca aceste bunuri mi-au fost atribuite cu acte mai putin televizorul LCD la care detin doar cartea tehnica si neavand martori sau vreun act la notar precum ca eu am aceasta datorie la el. Martori ar putea putea fi doar cei care mi-au fost colegi, dar acestia fiind doar oculari. In cazul in care nu ii pot achita datoria as dori sa aflu daca ar putea sa-mi faca rau prin orice mijloace. Va multumesc anticipat! Cu stima, Gabriel!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:07, 22 Aprilie 2014
In actele prin care vi s-au vandut acele bunuri scrie ca a primit si pretul bunului vandut?
Doar pretul masinii.Dat fiind ca am fost la Acte Auto si am intocmit un Contract de Vanzare-Cumparare cu un pret de 2000 Euro.Masina din pacate a fost implicata intr-un accident,fiind nevoit sa o vand ramanand ca cel caruia i-am vandut-o sa isi faca actele.La laptop detin factura si certificatul de garantie,iar la plasma doar cartea tehnica.El detine doar un caiet dictando unde trecea (trece) datoriile angajatilor.
Bunurile mobile, se prezuma ca apartin celor in posesia carora se afla pana la dovada contrara. Or atata timp cat nu ati incheiat niciun fel de contract cu dl respectiv, nu prea are cum sa va oblige la plata. Teoretic, trebuie sa va dea in judecata si sa dovedeasca ca existat o conventie in baza careia el v-a vandut bunurile respective si ca ii datorati acei bani.

Din cate inteleg, ati incheiat un contract de vanzare-cumparare pt. masina, ca atare rezulta ca ati achitat pretul acesteia.

Practic, va ramane o datorie morala de a achita datoriile respective.
Nu sunt un om rau.E si normal ca nu vreau sa raman cu nimic dator.Cui ii place sa fie dator.Dar nu pot achita daca acum eu nu am un loc de munca stabil si un salariu adecvat datoriei care o am.Va multumesc din suflet pentru raspuns! Hristos a Inviat si toate cele bune!
Ati putea inapoia din bunurile pe care nu le puteti plati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pentru neplata rate banca [2014] Cristi_Gologan Cristi_Gologan Buna ziua, Este vorba de un credit de nevoi personale fara garantii (\\"cu buletinul\\") la care nu mai pot plati ratele. As vrea sa stiu ce anume poate ... (vezi toată discuția)
Recuperare garantie chirie Cosmin_J Cosmin_J Buna ziua, In urma cu cateva luni m-am mutat in apartamentul unei asa zise prietene in chirie. Prietena care a plecat ulterior in strainatate. Am achitat ... (vezi toată discuția)
Proces partaj solutii eronate. ce mai e de facut? z3usss z3usss buna ziua, am un proces de partaj la care au trebuit impartite urmatoarele : auto opel,auto audi, ap 2 camere, bunuri mobile si de aici au inceput problemele ... (vezi toată discuția)