avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire-parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire-parinti

Suntem 3 surori mama noastra a decedat acum multi ani iar acum cateva zilele tatal nostru! Exista un apartament de 3 camere care era propietatea tatalui! Sora mijlocie a stat cu el pana in ultima zi de viata! Daca el nu a lasat nimic scris un testament cui ii lasa apartamentul,ce se intampla de exemplus sora mijlocie care a stat cu el poate sa il treaca singura pe numele ei fara aprobarea celor 2 surori? Si daca are un act la notar facut cu ea in timpu vieti ca ii lasa ei apartamentul mai trebuie sa discute cu noi ceva legat de apartament? Multumesc si astept si eu un raspuns!
Cel mai recent răspuns: traff , utilizator 20:51, 22 Aprilie 2014
sora nu poate să facă nimic de una singură. chiar și dacă ar exista un testament, celelalte două surori au prin lege acordată o rezervă testamentară.
Daniel1900 a scris:

Si daca are un act la notar facut cu ea in timpu vieti


Daca este testament , ceilalti copii il pot contesta si au dreptul la rezerva testamentala (jumatate din ceea ce ar fi mostenit in mod normal) , daca este un alt tip ce act - contract de vanzare -cumparare trebuie sa dovediti ca a fost o donatie mascata , daca contractul a avut diverse tipuri de clauze atunci nu prea aveti sanse.
Ultima modificare: Marți, 22 Aprilie 2014
traff, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire bandi2 bandi2 buna. am o intrebare... am mostenit prin moartea tatalui si eu si sora mea o parte,(am facut succesiunea la notar)mama,care traieste avand majoritatea.sora mea ... (vezi toată discuția)
Ce ar trebui să fac, dacă mă căsătoresc, ca să fiu sigură că testamentul prin care las toate bunurile mele unuia dintre frați nu poate fi atacat de soț după decesul meu? antoanela35 antoanela35 Nu sunt casatorita si am 3 frati ,dar nu am copii.Am 50 ani . Mama a murit si mai traieste doar tatal meu. Am 2 apartamente pe numele meu si as vrea sa le ... (vezi toată discuția)
Mostenire - vreau sa fiu protejatã în caz de cauzã succesoralã Hadryana Hadryana Locuiesc împreună cu mama (A) în casa care i-a revenit în cotă parte de 1/1 în urma decesului tatălui meu când, eu am refuzat mostenirea iar sora mea ... (vezi toată discuția)