avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort in Romania, partile domiciliate in strainatate
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort in Romania, partile domiciliate in strainatate

Avocatul meu l-a contactat pe sotul meu sa il instiinteze de
intentia de a deschide procedura de divort in Anglia.
Spre surprinderea mea sotul a raspuns ca divortul este pe rol
in Bucuresti, ca nu m-am prezentat la doua infatisari desi mi s-au trimis
acte cu semnatura si pe email si ca a treia infatisare este in o saptamana.
Nu am primit absolut nici o corespondenta si emailurile de la sot in periada aceasta nu mentioneaza inceperea divortului.
Mai mult amandoi locuim in Anglia unde am locuit pe toaya perioada mariajului. Nu am locuit niciodata in Romania impreuna si nici unul din noi nu a locuit in
Bucuresti.
Este posibil ca un divort sa continue fara nici o comunicare catre parat chiar daca adresa este cunoscuta? Cum pot aduce la cunostinta instantei ca nu am nici o informatie referitor la acest divort si ca nu inteleg de ce ar fi acceptat divortul de catre instanta din Bucuresti.
Sotul meu incearca sa obtina un divort rapid in Romania pentru a evita procedura englezeasca si a ma priva de drepturile pe care le am asupra locuintei comune cumparata in timpul mariajului.
V-as fi extrem de recunoscatoare pentru un sfat si eventual o recomandare pentru o firma de avocatura care se ocupa de cazuri pentru cetateni romani cu domiciliul in strainatate.
Multumesc mult,
M
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 13:38, 23 Aprilie 2014
Numarul dosarului il puteti regasi usor pe portalul ecris introducand numele dvs. sau al sotului. ([ link extern ] )
Odata aflat numarul de dosar si instanta puteti depune orice fel de document considerati necesar.
Probabil ca sotul a deschis acest dosar aici invocand dispozitiile referitoare la ultimul domiciliu comun din Romania.
Atata vreme cat reclamantul nu indica adresa corecta instantei este posibil ca procedura sa se desfasoare fara prezenta uneia din parti. -in anumite conditii- (sigur daca se descopera acest lucru eventuala hotarare poate fi casata).
Ultima modificare: Miercuri, 23 Aprilie 2014
Alin Paidiu, Avocat
Va multumesc mult pentru raspuns. Este clar faptul ca dosarul este intocmit pe baza informatiilor false. Nu am domiciliat niciodata impreuna in Romania si amandoi avem domiciliul in Anglia. Mai mult decat atat sustinand ca actele mi-au fost trimise cu semnatura inseamna ca semnatura mi-a fost falsificata. Reclamantul stie adresa mea goarte bine, locuiesc in casa cumparata impreuna in timpul mariajului. Se incearca obtinerea unui divort rapid fara ca eu sa stiu pentru a se eschiva de la partaj si a ma priva de drepturile mele recunoscute de legile britanice. Se pare ca a treia infatisare este maine si nu vad cum as putea instiinta instanta intr-un timp atat de scurt.

Credeti ca este posibil sa solutionez aceasta problema de la distanta cu ajutorul unui avocat in Bucuresti?
Multumesc foarte mult.
M
Nu este nevoie sa se faca falsuri.
Este suficient sa fie "omise" cateva amanunte.
Acum ... sa nu incurcam divortul cu partajul. Este posibil ca divortul sa fie facut (repede) urmand ca partajul sa fie facut ulterior. La fel de bine este posibil sa fie solutionate impreuna.
Puteti instiinta instanta trimitand un e-mail la instanta unde ati identtificat dosarul sau un fax.
Da, ajutorul unui avocat este recomandabil. ... Legea 51/1995 permite incheiera contractelor de asistenta juridica la distanta, prin corespondenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort prin mandatar ContSters209264 ContSters209264 Buna ziua! Am o intrebare: locuiesc in Anglia de mai bine de 3 ani cu fiica mea care are 26 ani. Vreau sa divortez rapid. Nu am nevoie de nimic din bunurile ... (vezi toată discuția)
Divort fara acord Dorindumitrascu Dorindumitrascu Buna ziua. As dori sa adresez o intrebare unui avocat. Este posibil ca sotia mea sa divorteze de mine fara ca eu sa fiu instiintat.mentionez ca noi suntem ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor stancu  georgeta stancu georgeta Buna ziua! Am un copil minor iar sotul are o amanta de vreun an de zile.Am incercat sa rezolvam problema , dar el nu poate renunta la ... (vezi toată discuția)