avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Bun ziua, as dori sa stiu daca beneficiez de indemnizatie crestere copil daca am lucrat pana pe 1.12.2013 si apoi in Ianuarie 2014 am aflat ca sunt insarcinata . Voi naste in septembrie 2014,este posibil sa primesc aceasta indemnizatie ?

Cel mai recent răspuns: miky_1126 , utilizator 15:28, 29 Aprilie 2014
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil trebuie ca in lunile octombrie 2013 - septembrie 2014 sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Din ce spuneti dvs. aveti acoperite doar lunile octombrie - noiembrie 2013.

3. Ce statut aveti incepand cu data de 1 decembrie 2013?

Ultima modificare: Miercuri, 23 Aprilie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
multumesc pt raspuns. de la data de 1 .12 2013 sunt casnica
HRISTOS A INVIAT! Deci sa inteleg k nu beneficiez de indemnizatie? Am inteles k sotul daca munceste poate benefia el. Am o singura nelemurire: sotul este angajat al unei societati la noi in tara si deplasat cu serviciul in Franta. El poate beneficia ? Va doresc o zi buna!

1. Daca sotul indeplineste conditiile poate beneficia de CCC si indemnizatia aferenta.

2. Dar cel mai convenabil, din punct de vedere financiar, este ca sotul sa solicite stimulentul de insertie, de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.
- Adica munceste in continuare si primeste salariu iar statul ii ai da 500 lei lunar.

3. Mergeti la Primarie si solicitati lista cu actele necesare pentru stimulentul de insertie acte pe care le depuneti apoi tot la Primarie.
Va multumesc pentru informatie ,va doresc o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil roxanagabriela12 roxanagabriela12 Buna ziua!Imi cer scuze pt deranj...am si eu o nelamurire si poate ma puteti ajuta dvs.Eu sunt insarcinata in 5 luni aproape si nu lucrez dinainte sa aflu ca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil dreams22 dreams22 Buna seara!Ma bucur enorm ca am dat de siteul dumneavoastra!Am si eu o inrebare!Am terminat somajul in data de 1.06.2012. In luna decembrie am ramas ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului a1exandra87 a1exandra87 Buna ziua! As dori sa ma lamuriti si pe mine cu niste informatii. Am lucrat 5 luni(din 1aprilie 2013- 1septembrie 2013) acum cateva zile am aflat ca sunt ... (vezi toată discuția)